Netanjahu telefonon tárgyalt Putyinnal

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a közel-keleti biztonsági kérdésekről – jelentette hétfőn a Jediót Ahronót az MTI szerint.

„Nemrég telefonon beszéltem Vlagyimir Putyin orosz elnökkel regionális kérdésekről, valamint az Izrael és Oroszország közötti folyamatos koordinációról a régió biztonsági fejleményeinek ügyeiben”

– közölte a Twitter internetes közösségi oldalon az izraeli miniszterelnök.

Közben Gabi Askenázi külügyminiszter is beszélt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. „Oroszországnak fontos szerepe van a Közel-Keleten, különösen az iráni nukleáris program leállításának erőfeszítéseiben, és abban, hogy felszámolja Irán megerősödését a térségben” – írta beszélgetésük után Askenázi a Twitteren.

Idén kerek évfordulót ünnepel a két ország, az Izrael és Oroszország közötti diplomáciai kapcsolatok megújításának 30. évfordulóját.

Askenázi megállapodott Lavrovval, hogy erről az eseményről izraeli és oroszországi rendezvénysorozaton fognak megemlékezni, melyeken hangsúlyozni fogják a népek közötti kapcsolat erősségét.

Az oroszországi zsidókat megosztja a Putyin-Navalnij-ügy

Az oroszországi zsidók egy része szimpatizál Navalnijjal, a másik része viszont Putyin-párti, mert úgy gondolják, hogy az elnök jó a zsidóságnak.