Biden tisztviselői „félig állandó puha oldalú struktúraként” írtak le egy migránstábort

A Joe Biden-féle minisztérium az újra megnyitott, migráns gyerekeknek állított sátortábort „ideiglenes beérkező-gondozónak” nevezi – írja a Mandiner.

Joe Biden elnök újranyitja a migráns gyermekek elhelyezésére szolgáló, korábban élesen bírált létesítményeket, amelyekben a gyermekek fogdai és katonai tábori körülmények között lesznek az amerikai-mexikói határon. Ezt a tényt a fősodratú média most különböző eufémizmusokkal igyekszik palástolni, mivel alig pár hónapja éles bírálatokkal illette Donald Trump kormányát a rendelkezés embertelensége miatt. Az Egészségügyi és Humánügyi Minisztérium kedden közleményt adott ki

az újranyitott létesítményről, amelyet ezúttal „ideiglenes beérkező-gondozónak” nevezett.

A történet előzménye, hogy a 2020-as kampány során többen vádolták Donald Trump kormányát, hogy embertelenül bánik a mexikói határon elfogott gyermekekkel. Egy fényképet is terjesztettek, amelyről azonban kiderült, hogy 2014-ben, Barack Obama elnökségének ideje alatt készült.

A teljes cikk itt olvasható.

Elnyomottak viadala

Mindenki részt kíván venni a fehér Amerika lebontásában, de egyes kisebbségeknek több hely szorul az asztalnál, mint másoknak. Veszprémy László Bernát írása.