A Palesztin Hatóság a müncheni mészárlást méltatta

A Fekete Szeptember terrorcsoport vezetője, Ali Hasszán Szalame halálának évfordulója alkalmából a Palesztin Autonómiát irányító Fatah (PFSZ) terrorszervezet által közzétett videófelvétel szerint a támadás „minőségi akció” volt. A világ egyik leghírhedtebb merényletét a Fekete Szeptember nyolc terroristája hajtotta végre – írja a Zsido.com.

Míg a világ egyéb részein a holokauszt emléknapja alkalmából tartottak megemlékezéseket, addig a Palesztin Hatóság sem tétlenkedett: azon terroristák „erőfeszítéseit” dicsőítette, akik kitervelték és végrehajtották az 1972-es müncheni olimpián azt a mészárlást, melyben tizenegy izraelit és egy német rendőrt gyilkoltak meg hidegvérrel. A hírt a Palesztin Médiafigyelő (Palestinian Media Watch, PMW) közölte.

A „minőségiként” meghatározott merénylet mellett kiemelték, hogy Szalame képes volt Európa bármely pontján lecsapni, és dicsérték saját felderítésük tökéletességét, melynek segítségével „levadászták a „Moszad-ügynököket”

– írta meg a Fatah Információs és Kulturális Bizottságának Facebook-oldala. „Miután arra jelölték ki, hogy speciális hadműveleteket [értsd: merényleteket] hajtson végre az izraeli hírszerzés ellen az egész világon, a neve számos magas szintű akcióval forrt egybe, mint például az, hogy sok Moszad-ügynöknek küldtek Európa-szerte robbanó csomagokat”. Az oldal nem átallja azt sem közölni, hogy

„[tevékenységét] a mai napig folytatják tanítványai, aki szeretik őt, és a világítótoronyként irányt mutató vezetőt látják benne, aki a felszabadulás és a visszatérés felé tereli őket.”

A Palesztin Médiafigyelő elítélte a kijelentéseket, és arra is figyelmeztette az olvasókat, hogy milyen borzalmas mészárlást dicsőít a nyugati világ által „mérsékelt erőnek”, sőt „békepartnernek” tekintett Fatah. A müncheni támadás nemcsak Izraelt, hanem az egész világot is megrázta: „Az egész világot sokkolta az, hogy palesztin terroristák 11 izraelit gyilkoltak meg Münchenben, ez örök foltot hagyott az olimpiai játékokon. Ez a borzalmas merénylet örökre beleégett a az emberiség kollektív emlékezetébe” – mondta a szervezet egyik munkatársa és elemzője, Nan Jacques Zilberdik. – „Mégis, a palesztinok szerint a támadás ennek éppen az ellenkezője volt. A Palesztin Autonómia/Fatah dicsőíti a mészárlást és hősként, valamint példaképként élteti a kitervelőit. Számukra a merénylet »minőségi akció« marad. Ez csupán egyike annak a számtalan jelnek, melyek azt mutatják, hogy a Palesztin Autonómia és a Fatah továbbra is a terrorizmus útját követi.”

A mészárlás egyik áldozata, Andre Spitzer egyébként magyar-zsidó származású volt, Temesváron született 1945-ben, a szülei holokauszt-túlélők voltak.

Mint azt lapunk is megírta, korábban maga Mahmúd Abbász méltatta a mészárlás elkövetőit.

A müncheni mészárlás terroristáit ünnepelte a Palesztin Hatóság

A Palesztin Hatóság vezetője mártírokként emlékezett meg a Fekete Szeptember három vezető tagjáról.