Orbán Viktor: Március 15-ére minden 60 év fölöttit, aki regisztrált, beoltanak

Eddig nem éri el a százezer főt a két dózissal beoltottak száma. 

Az új koronavírus-adatokról a kormányfő kifejtette: az új fertőzöttek száma 1576, meghalt 98, javarészt idős és krónikus betegségben szenvedő magyar, kórházban 3638 koronavírus-megbetegedett fekszik, lélegeztetőgépen pedig 302-en vannak. Az elmúlt három-négy nap adatai alapján a miniszterelnök rámutatott: a helyzet javulása megállt, stagnálás, némi romlás látszik.

Ugyanakkor azok száma, akik már legalább egy oltást kaptak, péntek hajnalban 264 530 volt, akik pedig már a második dózist is megkapták, mintegy 92 ezren vannak – ismertette.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha minden a tervek szerint halad, március elejére elérhető, hogy a legalább egyszer beoltottak és a fertőzésen már átesettek száma meghaladja az egymilliót. Március 15-ére pedig minden 60 év fölöttit, aki regisztrált, beoltanak – közölte.

Április elején a beoltottak és a fertőzésen átesettek, hat hónapnál nem régebben beoltottak száma együttesen meghaladja majd a kétmillió embert – írja az Index. 

Ezek olyan számok, amelyek nagy valószínűséggel a beérkező vakcinaszállítmányokon alapulnak, ez a legrosszabb eset. Szerbiában mind a kínai, mind az orosz vakcinával oltanak, ezek jó és megnyugtató hírek.

A világban van egy csata, jól látszik a nyilatkozatokból, hatósági ellenőrzésekből, hogy a gyógyszergyártók csatája zajlik. Nem mondom, hogy szépeket tesznek közzé egymásról és támogatnák egymást. nekünk, akik potenciális betegek vagyunk, azt gondoljuk, hogy az életünkkel játszanak a multinacionális cégek” – mondta a miniszterelnök.

Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot

Magyarország nagy mennyiségű koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.