Toroczkai László Csengelén ismerkedett a magánterület fogalmával

16 perces videót tett közzé Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, melynek címe „Zsidó és muszlim mészárszékek Magyarországon”, s melyben arra igyekszik választ találni, hogy a kóser és a halal vágások során mennyire szenvednek az állatok – írja a Hetek.

A közelmúltban jóváhagyta a kóser és halal vágás tilalmát az Európai Bíróság, ennek a döntésnek apropóján készítette videóját Toroczkai, ugyanis szerinte

„Magyarország a kóser és halal vágás Mekkájává vagy Paradicsomává válhat”.

Az „oknyomozása” során a politikus összesen egy kóser és egy halal vágást végző hazai vágóhidat keresett meg. Mivel az üzemektől nem kapott választ (két nap alatt), belépési és forgatási engedély nélkül látogatott el a telepekre kamerájával, ahol csodálkozva tapasztalta, hogy a magánterület biztonsági őrei távozásra kérik.

A Quality Poultry Baromfifeldolgozó és Kereskedelmi Kft. csengelei vágóhídján a biztonsági őr kérte, hogy

távozzon a magánterületről, az üzem területére a koronavírus óta csak az ott dolgozók léphetnek be.

Toroczkai mindenképpen beszélni akart volna valakivel, annak ellenére, hogy a biztonsági őr tudatta vele, hogy az üzem tulajdonosai és a vezetőség, az EMIH Budapesten tartózkodik, és ők tudnak neki nyilatkozni, a vágóhíd munkatársai nem. A politikus ragaszkodott hozzá, hogy őt „a kóser vágás technikája érdekli”, azért jöjjön ki valaki és magyarázza el a folyamatot. Csodálkozva tapasztalta, hogy bizony egy magánterületen, magántulajdonban lévő üzembe hívatlanul nem mehet be, és munkaidő közben egy üzemi dolgozó sem szeretne vele a kóservágás rejtelmeiről beszélgetni.

Ezt Toroczkai úgy kommentálta, hogy a zsidó közösség „elutasító és ellenséges” volt.

A teljes cikk itt olvasható.

Az Európai Zsidó Szövetség elnöke méltatta Magyarország kiállását a kóser vágás mellett

Semjén Zsolt kóser vágás mellett kiálló nyilatkozata a nemzetközi zsidó sajtó figyelmét is felkeltette.