Az új, etnikumokkal foglalkozó kaliforniai tanrend csak vádaskodik a zsidókkal szemben, ha egyáltalán figyelembe veszi őket

Na, meg persze a kapitalizmust szidja.

A kaliforniai állami iskolák etnikai szempontból már így is a leginkább sokszínűek az Egyesült Államokban, de 2016-ban az akkori kormányzó, a demokrata Jerry Brown előírta, hogy etnikumokkal kapcsolatos tudományt is tanítsanak az intézményekben – írja a The Daily Wire.

A tanrend (ESMC) első verzióját évekkel később hozták nyilvánosságra. Annak nyelvezete és tartalma több oktatási szakértőben is kétségeket keltett. Elina Kaplan, akit a Tablet Magazine olyan korábbi high-tech vezetőként jellemez, „aki nemrég hagyta ott alelnöki állását egy vezető kaliforniai nonprofitnál, ami a megfizethető lakhatással foglalkozik”, eredetileg egyetértett az új tanrend bevezetésével. Ám amikor a vázlatot nyilvánosságra hozták, komoly sokk érte a Tablet szerint:

„Látta, hogy a történelmi jelentőségű amerikai társadalmi mozgalmak – mint a Black Lives Matter, #MeToo és a büntetőjogi reform – között szerepelt a BDS-mozgalom is, amit «az apartheid körülményei között élő palesztinok szabadságáért küzdő globális mozgalomként» jellemeznek. Kaplan elgondolkodott azon, hogy miért került hazai társadalmi mozgalmak listájára egy külföldi mozgalom, aminek egy másik ország a célpontja. Ezen felül sokként érte, hogy a több millió diáknak szóló tananyag nem említi meg a BDS végcélját, azt, hogy véget vessenek Izrael államának. Kaplan azt is látta, hogy az 1948-as izraeli függetlenségi háborúra, mint Nakbára (arabul «katasztrófa») hivatkoznak, valamint olyan versek is bekerültek a mintaórák anyagába, amelyek sértők és provokatívak a zsidók számára.

Kaplan azért is meglepődött, mert Dr. Martin Luther King Jr., John Lewis, valamint Thurgood Marshall, a legfelsőbb bíróság tagja nem szerepeltek a 154 „nagy hatású színes bőrű személyiség” listáján, amelyen a gyilkos kommunista vezető, Pol Pot rajta volt.

Az ESMC úgy tűnik, egy radikális ideológián, a kritikai fajelméleten alapul, amely szerint a fehérek alapvetően rasszisták, és a más bőrszínű emberek elnyomástól szenvednek.

„Az etnikai tanulmányok olyan emberekről szólnak, akiknek a kultúrája, történelme és társadalmi helyzete folyamatosan változik és fejlődik. Ezért a etnikai tanulmányok a határokat, határvidékeket, keverékeket, hibriditásokat, köztes helyeket és az újra konfigurált kifejezéseket is vizsgálják” – írja az ESMC.

A Tablet kiemelte, hogy az új tanrend értelmében mintegy 6 millió gyereket tanítanak majd arra, hogy

„kritikusan gondolkodjanak a birodalmakról, és azok viszonyát a fehér felsőbbrendűséghez, a rasszizmushoz, a patriarchátushoz, a ciszhetero-patriarchátushoz, a kapitalizmushoz és az ableizmushoz (fogyatékkal élőkkel szembeni diszkriminációhoz) – valamint az erő és az elnyomás egyéb formáihoz”.

A Tablet szerint amíg az „osztályelitizmus, a homofóbia, az iszlamofóbia és a transzfóbia” mind szerepeltek az elnyomás különböző formáinak listáján, az antiszemitizmus viszont nem. „A zsidó amerikaiakat egyáltalán nem említik, mint kisebbségi csoportot”, hangsúlyozta a szerző.

Kaplan a Szovjetunióból származó menekültként megfogadta, hogy küzdeni fog az ESMC ellen, és létrehozott egy Szövetség a Konstruktív Etnikai Tanulmányokért nevű egyesületet, hogy a tervezet ne emelkedhessen hivatalos szintre.

„Azért csinálom ezt teljes munkaidőben, alvás nélkül, mert ez a tanrend átfogó, és mindenkire vonatkozik. Egy olyan világszemléletet épít, amelyben nincs helye a kétkedésnek. És ez a világszemlélet az anticionizmust az osztálytermekbe hozza. Megköveteli. Ez a legnagyobb fenyegetés jelenleg az amerikai zsidók számára” – hangsúlyozta Kaplan.

A demokraták, az amerikai zsidók, és a politikai korrektség bigottsága

Az antiszemita összeesküvés-elméletek terjesztése a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés kapcsán, hézagmentesen illeszkedik az amerikai progresszív szervezetek Izrael-ellenes elfogultságai sorába.