Radnóti Zoltán kilépett a Mazsihisz rabbitestületből

Radnóti Zoltán kilépését azzal indokolta, hogy „nemtelen támadások” érték és nincs más választása, nem tud tovább dolgozni a testületben.  

Radnóti Zoltán nyilvános Facebook posztját teljes hosszában közöljük:
„Több, mint 20 esztendeje szolgálok rabbiként. A múltban Miskolcon, Újpesten, Józsefvárosban és jelenleg Dél-budán. Bármerre is dolgoztam, ott építettem és tanítottam. Mind a helyi közösséget, mind az összmagyar zsidóságot. Cikkeim jelentek meg országos médiumokban, könyvekben. Elindítottam az ország első rabbi blogját. Egyetemi tanszékvezető lettem.
Ha voltak is alattomos támadások ellenem, erőm szerint nem hagytam, hogy ezek a munkámtól és a céljaimtól energiát vegyenek el és megakadályozzanak abban, hogy a tanításra és a közösségépítésre koncentráljak.
Szándékaim szerint ebben mindaddig kitartó voltam, amíg ez a munka teljesen el nem lehetetlenült. Az utóbbi hónapokban, a napjaimból hosszú órákat vett el, hogy ezekkel a nemtelen támadásokkal kellett foglalkoznom.
Mindig van egy pillanat, amikor már nem lehet több vizet tölteni egy pohárba.
Az elmúlt hetekben és napokban 6 (!) rabbi hagyta ott a jelenlegi Rabbi testületet. Nekem sincs más választásom, hiszen ebben a testületben már nem tudok dolgozni.
Mások a céljaink. Nem akarok háborúzni. Nem akarok játékszerévé lenni belpolitikai és zsidópolitikai csatározásoknak. Tanítani szeretnék, továbbadni a zsidóság és a neológia csodás értékeit.
Ezt meg lehet tenni a Rabbi testületen kívül, ám a Mazsihiszen és a Bzsh-n belül maradva.
Szomorú vagyok. Hiszen ha megszűnik valami, egy kapcsolat, egy barátság, akkor az ember érthetően szomorkodik. Ám hiszek abban, hogy minden nap születik valami új és inspiráló, amiért érdemes élni és küzdeni.
Én ebben hiszek. Az emberben. A közösségben. A zsidóságban.
A zsidó közösség az elmúlt évezredekben nagyon hitt ebben. És ez a hit tartott életben bennünket.
2021. január 29. 5781, svát 16.
Radnóti Zoltán főrabbi”

Róna Tamás vallási bíróság elé idézne két neológ rabbit

A Neokohn birtokába jutott Róna Tamásnak, a Mazsihisz Rabbitestülete elnökének levele, melyben felsorolja a vádakat, ám nem nevezi meg, kikre gondolt.