Palesztinok támadtak egy izraeli telepesre futás közben

Egy izraeli telepest futás közben támadott meg négy palesztin Hár Bráchá település mellett. A 25 éves fiatalember könnyebb sérüléseket szenvedett, de sikerült elmenekülnie – írja a The Jerusalem Post.

A telepest egy Kfár Szábában működő kórházba szállították.

Joszi Dagan, a Szamáriai Regionális Tanács vezetőjének beszámolója szerint a fiatalember támadói valószínüleg Irak Burin palesztin településre menekültek.

Dagan felszólította az izraeli hadsereget, hogy vizsgálják át alaposan a települést, miután ez rövid időn belül a második támadás zsidó telepesek ellen. Mint arról a Neokohn is beszámolt, alig egy hónappal ezelőtt szintén futás közben megtámadtak és meggyilkoltak meg egy fiatal telepes nőt, Eszter Horgant Tel Menáse település mellett.

„Nekünk is ugyan olyan jogunk van szabadon és félelem nélkül jönni-menni és futni, mint bármelyik izraelinek” – mondta az eseményeket kommentálva Dagan.

Elkapták a vasárnap meggyilkolt izraeli nő feltételezett gyilkosát

Az izraeli rendőrség, a hadsereg és a határrendészet közös akciójában tartóztatták le a vélhetően terrortámadásban Ciszjordánia északi részén meggyilkolt Esther Horgan gyilkosát.