Elkapták a vasárnap meggyilkolt izraeli nő feltételezett gyilkosát

Az izraeli rendőrség, a hadsereg és a határrendészet közös akciójában tartóztatták le a vélhetően terrortámadásban Ciszjordánia északi részén meggyilkolt Esther Horgan gyilkosát – írja a The Jerusalem Post.

A védelmi tisztviselők csütörtökön közölték, hogy a gyanúsított a ciszjordániai Dzseninből való palesztin férfi, akit a Sin Bét (Izraeli Biztonsági Szolgálat) hallgatott ki.

Mint arról a Neokohn is beszámolt, az 52 éves Eszter Horgant egy észak-szamáriai erdőben találták holtan vasárnap éjszaka, testén brutális erőszak jeleivel, miután eltűnését családja jelentette a rendőrségen.

„Tudtam, hogy előbb-utóbb meg lesz a tettes. A biztonsági erők fantasztikus munkát végeztek” – mondta Benjamin Horgan, az áldozat férje.

„A biztonsági erők, Isten segítségével kézre kerítették e szörnyű gyilkosság elkövetőit, és az igazságszolgáltatás elé állítják a tetteseket”

– mondta Becálel Smotrich, a jobboldali Jamina pártszövetség egyik vezető politikusa.

Horgan holttestét az út szélén találták meg az erdőben, családja vasárnap jelentette eltűnését, férjét és hat gyermekét hagyta maga után, legfiatalabb gyermeke mindössze három hónappal ezelőtt ünnepelte bar micváját.

A szamáriai regionális tanács terrortámadásnak nevezte az esetet, hozzátéve, hogy Horgant „szétvert koponyával” találták meg.

A támadás után az izraeli hadsereg közölte, hogy fokozza a biztonsági intézkedéseket Júdea- Szamáriában.

Terrorizmus-gyanús gyilkosság történt Izraelben

Az áldozat művész és házassági tanácsadó, hat gyermek édesanyja volt.