Elhunyt Larry King

Nyolcvanhét évesen elhunyt Larry King amerikai televíziós műsorvezető – írta honlapján egy, a King családhoz közel álló forrásra hivatkozva a CNN amerikai hírtelevízió szombaton.

A hírt a műsorvezető Twitter-oldalán is közölték.

Halála okát egyelőre nem tudni pontosan. Médiaértesülések szerint Kinget egy Los Angeles-i kórházban ápolták, miután megfertőződött a koronavírussal. A műsorvezető évek óta egészségügyi problémákkal küzdött, cukorbeteg volt, 2019-ben pedig csaknem végzett vele egy stroke.

A műsorvezető a Larry King Live-val vált világszerte ismertté, amely 1985 és 2010 között futott a CNN-en.

A többszörösen kitüntetett újságíró több mint hat évtizedes karrierje során számtalan hírességgel – filmcsillagokkal, sportolókkal, üzletemberekkel, politikusokkal – készített interjút a CNN és más médiumok számára. Vendége volt többek között Vlagyimir Putyin orosz államfő és számos amerikai elnök, köztük Barack Obama.

King kérdezési stílusát máig sok helyen utánozzák: a műsorvezető olyan, egyszerű kérdéseket tett fel interjúalanyainak, amelyek számot tarthattak a hétköznapi emberek érdeklődésére.

King 1933-ban látta meg a napvilágot New Yorkban, zsidó családban.

Több házassága volt, és összesen öt gyermeke született, akik közül kettő korábban meghalt.

Koronavírussal került kórházba Larry King

A 87 éves veterán televíziós műsorvezetőt egy Los Angeles-i klinikára szállították kezelésre, miután koronavírus-tesztje pozitív lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.