Koronavírussal került kórházba Larry King

A 87 éves veterán televíziós műsorvezetőt egy Los Angeles-i klinikára szállították kezelésre, miután koronavírus-tesztje pozitív lett – írja a Mandiner.

A műsorvezető családjához közeli források az ABC News-nak és egykori munkáltatójának, a CNN-nek elmondták, hogy Larry King már több mint egy hete a Cedars-Sinai Orvosi Központban van. Larry King karrierje több mint 60 éve töretlen, több elismerést is elnyert, köztük két Peabody-díjat és egy Emmy-díjat.

Az elmúlt években számos egészségügyi problémával küzdött, többek között szívrohamokkal, cukorbetegséggel, anginával és tüdőrákkal. Személyes tragédiáját súlyosbította, hogy öt gyermeke közül kettő tavaly egymástól számítva pár héten belül meghalt – egyikük szívrohamban, a másik tüdőrákban. Larry King képviselői nem kommentálták kórházi kezelésének részleteit, így jelenlegi állapotának részletei sem világosak.

„Larry annyi egészségügyi problémával harcolt az elmúlt években, hogy ez ellen is keményen küzdeni fog, mint egy igazi bajnok”

– mondta egy forrás a CNN-nek. King kórházi felvételéről először január 1-jén számolt be a Showbiz 411 oldal, amely megjegyezte, hogy elzárva kezelik, így családja sem látogathatja.

A talk show műsorvezetője az 1970-es években a Larry King Show rádióműsorával vált híressé a Mutual Broadcasting System kereskedelmi hálózaton, ezt követően a Larry King Live műsorvezetője volt a CNN-en 1985 és 2010 között. Számos vendéggel készített interjút, köztük politikusokkal, sportolókkal, a szórakoztatóipar meghatározó hírességeivel és összeesküvés-elméletek híveivel. Több mint 20 éven át írt rovatot a USA Today újságnak. Legutóbb a Larry King Now című műsort vezette az internetes Hulu és az RT orosz nemzetközi műsorszolgáltató oldalán.

A zsidó származású Larry King 1988-ban alapította a Larry King Cardiac Foundation-t, mely egy olyan jótékonysági szervezetet, amely korlátozott anyagi lehetőségekkel bíró, vagy egészségbiztosítással nem rendelkező emberek számára nyújt lehetőséget kardiológiai kezelésük finanszírozására.

6 izraeli kütyü, ami elviselhetőbbé teszi a pandémiát

Az okosotthon-trend jövőre még inkább teret nyerhet, hiszen a koronavírus továbbra is a feje tetejére állítja a megszokott hétköznapi rutinunkat.