6 izraeli kütyü, ami elviselhetőbbé teszi a pandémiát

2020 az okoseszközök éve volt, hiszen az otthonunk egyben irodaként és osztályteremként is működött. Az okosotthon-trend tehát 2021-ben még inkább teret nyer, hiszen a koronavírus (és különböző mutációi) továbbra is a feje tetejére állítják a megszokott hétköznapi rutinunkat.

A NoCamels összeszedte azt a 6 világhírű izraeli okoseszközt, ami a pandémia idején is megkönnyítette a hétköznapjainkat.

Sensibo

„A Sensibo eszköze egy okostermosztát, amivel egyszerűen szabályozhatjuk a szoba hőmérsékletét. Ideális azoknak, akiknek nincs központi hűtő-fűtőegységük. Ha valakinek légkondija, vagy hősugárzója van, a Sensibo egy távirányítóként működik” – írja a TechCrunch újságírója az eszközről. A Sensibot a Paste magazin is beválasztotta a 15 legjobb okoseszköz közé.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

OrCam

A Mobileye cég alapítói által kifejlesztett OrCam több díjat is nyert az elmúlt évben. Az eszköz az olvasási nehézségekkel küzdőknek segít azáltal, hogy felolvassa az elé tartott szöveget. Az OrCamhoz nem szükséges internetelérés, és képernyőről is képes a szöveget hanggá formálni.

All You Need to Know About OrCam Read

OrCam Read is the most advanced handheld artificial intelligence device for people with mild low vision, reading difficulties such as dyslexia, and reading f…

ENTR Mul-T-Lock

A koronavírus-járvány kibővítette az okoszárak piacát: minél kevesebb felületet érintünk meg, annál kevésbé vagyunk kitéve a fertőzésnek. A Mul-T-Lock nem csak ujjlenyomattal, vagy kulccsal, hanem egy alkalmazással is nyitható. A PCMag az év legjobb okoszárai közé választotta könnyű telepíthetősége és sokoldalúsága miatt.

ENTR Smart Lock by Mul-T-Lock

http://www.entrlock.com – Transform your door into a smart one! Get the ENTR smart lock solution that allows you to control your door lock right from your sm…

PixCell

A járvány az egészségügyi eszközök piacát is fellendítette, hiszen ezekkel anélkül végezhetünk vizsgálatokat, hogy orvoshoz kellene mennünk. Az izraeli PixCell eszköze, a HemoScreen mesterséges intelligencia segítségével végez vérvizsgálatot. Az eszköz még Ausztráliába is eljutott. „A HemoScreen az első hematológiai eszköz, amit az FDA is jóváhagyott, és nem szükséges technikai tudás a használatához” – mondta Avishay Bransky, a PixCell igazgatója.

Blood Testing – HemoScreen by PixCell (Medical Device Animation)

The HemoScreen™ makes blood testing exceptionally simple.It uses a disposable cartridge that includes all necessary reagents and requires no maintenance or c…

Nanit

A Nanit okoseszköze előrejelzi egy csecsemő jövőbeli növekedési adatait. A New York magazin szülők és alvásszakértők véleményére hivatkozva azt írta, a Nanité az egyik legjobb bébifigyelő a piacon.

Az amerikai-izraeli cég kamerája érzékeli a baba alvási és légzési szokásait, ez alapján készít előrejelzést. A NoCamel információi szerint leginkább az idősebb generáció csapott le az eszközre, akik így távolról is szemmel tudták tartani alvó unokájukat.

Nanit Plus Smart Baby Monitor with Breathing Wear

Get crystal clear video of your baby from anywhere, plus track your baby’s sleep and breathing motion without electronics touching your baby. https://www.nan…

Tyto Care

A járvány fellendítette a távgyógyítást is: a TytoCare például 50 millió dollár támogatást kapott a távdiagnosztikai eszközök készítéséhez, akkora lett rájuk az igény.

Az izraeli cég mesterséges intelligenciával működő eszközét Ausztráliában is engedélyezték, az FDA pedig 2021-ben adhat rá engedélyt. Dedi Gilad, a Tyto Care alapító-igazgatója szerint egészségügyi szervezetek, kórházak is rendeltek a készülékből, és elmondta: nagyon várják, hogy más otthoni diagnosztikai eszközökkel is fellendítsék a távgyógyítás folyamatát.

Tyto Overview

No Description