Orosz főrabbi segítségével további jemeni zsidók menekültek az Emírségekbe

Oroszország segítségével és közbenjárására további jemeni zsidó családokat sikerült Abu Dzabiba menekíteni. Az Emírségekben Berel Lazar, oroszországi főrabbi fogadta őket – írja a Chabad Online izraeli kiadása.

Lazar rabbi, aki jelenleg az Emirátusokban igyekszik a jemeni zsidók szükségleteit előteremteni örömmel tapasztalta, hogy a gyerekek gyönyörűen olvasnak bibliai szövegeket és imádkozni is tudnak.

A két jemeni család megköszönte azt a sok erőfeszítést, amelyet személyes kapcsolata révén Lazar rabbi kifejtett az Emírség koronahercegével, Muhammad bin Zayed al-Nahiannal együttműködésben.

Beszélgetésük során beszámoltak az elmúlt évek nehéz helyzetéről, valamint az országban dúló háború szenvedésekről, amely miatt Jemen humanitárius katasztrófa-övezetté vált.

р.Лазар посетил семью евреев, которым удалось вырваться из Йемена ביקור הרב הראשי אצל ניצולי תימן

р.Лазар посетил семью евреев, которым удалось вырваться из Йемена.Абу-Даби, шват 5781 г.ביקור הרב הראשי לרוסיה שליט”א אצל משפחות יהודיות מניצולי תימן אבו דאב…

Mint arról a Neokohn is beszámolt, a polgárháború sújtotta Jemenből majd 100 zsidó család tud az Emírségekbe vándorolni,

miután az Irán által támogatott hútik kényszerítik a zsidókat az ország elhagyására.

Mintegy 40 zsidó már beleegyezett abba, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe költözzön, a többieket még győzködik mondván, könnyedén be fognak illeszkedni az Emírségek társadalmába. Az amerikai kormány is támogatja a lépést.

Az Emírségekbe költözhetnek a megmaradt jemeni zsidók

„Az amerikai életmód nem megfelelő számukra. Olyan arab országot kerestek, mely hajlandó befogadni őket. Talán most lesz zsidó közösség egy olyan országban melynek mentalitása jobban hasonlít az övékhez anélkül, hogy személyes biztonságuk veszélybe kerülne.”