Nikki Haley is indul az elnöki pozícióért 2024-ben?

A Political Action Committee (PAC) olyan jelölteket támogatna, akik elismerik Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Szerdán látott napvilágot a híresztelés, hogy az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, Nikki Haley elindulna a következő elnökválasztáson – írja a The Jerusalem Post.

Haley szóvivője elmondta: a kampány célja, hogy fiatalítsák a konzervatív szavazótábort. A republikánusoknak amiatt is nehezebb dolga lesz a következő években, hogy a Szenátus a január 5-ei georgiai szavazás után demokrata többségű lett, Jon Ossoff és Raphael Warnock győzelmével.

A Haley mögött álló Political Action Comittee (PAC) pénzügyeiért ugyanaz az ember felel, aki Trump kampányának pénzügyeiért is felelt 2016-ban. A PAC honlapja szerint ők kifejezetten olyan jelölteket szeretnének támogatni, akik magabiztosan kiállnak amellett, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa, és az iráni atomalkuba sem lépnének vissza.

Haley már augusztusban arra figyelmeztetett, hogy Biden győzelme az atomalkuhoz való visszatérést jelentheti, ami pusztító következményekkel járhat.

A PAC kiáll az ellen is, hogy forrásokat vonjanak el a rendőrségtől és a katonaságtól.

Haley elmondta: a PAC egyfajta védőbástyaként szolgál Joe Biden, Kamala Harris, Chuck Schumer és Nancy Pelosi liberális doktrínájával szemben.

A Morning Consult felmérése szerint Haley jelenleg a hatodik legesélyesebb republikánus elnökjelölt 2024-re, a választók 5 százaléka jelölné őt. Mielőtt Trump 2017-ben kinevezte volna ENSZ-nagykövetnek, éppen második ciklusát töltötte Dél-Karolina kormányzójaként.

Herzl Tivadar-díjat kapott Nikki Haley

Az Egyesült Államok volt ENSZ nagykövete, Izrael érdekeinek rettenthetetlen védelmezője a díjátadón leszögezte: „bármilyen illúziót is dédelget a szervezet, Izrael nem megy sehová.”