Halálos fenyegetéseket kap a Parler vezérigazgatója és családja

A konzervatívok körében népszerű szociális médium monopóliumellenes pert indított az Amazon ellen – írja a Fox News oldala.

A Parler jogi csapata által pénteken benyújtott bírósági beadványból kiderül, hogy a vállalat vezérigazgatója, John Matze és családja jelenleg azért bujkálnak, mert halálos fenyegetéseket kapnak, és személyes adataik szivárogtak ki.

A konzervatívok körében népszerű Parler nevű applikáció tulajdonosai monopóliumellenes pert indítottak az Amazon ellen, amiért az letiltotta internetes szolgáltatásaikat a Capitolium ostroma után. Az Amazon visszavágott, mondván, hogy a Parlernek „nincs jogi alapja” a perre, és állította, hogy dolgozói zaklatásnak és halálos fenyegetéseknek vannak kitéve.

A Fox News megszerezte a beadványt a Parler ügyvédeitől. Ez szót ejt az Amazon „aggodalomra okot adó” állításairól, de leírja, hogy nem Jeff Bezos cégének alkalmazottai vannak kitéve fenyegetésnek.

„Habár az AWS beadványa csak a saját dolgozóira vonatkozik, a Parler munkatársait hasonlóképp zaklatták, és fenyegették meg” – írják.

„A Parler CEO-ja, John Matze Jr. arról számolt be a Parler beadványát támogatva, hogy a cég dolgozói zaklatástól és ellenségeskedéstől szenvednek, valamint féltik saját és családjaik biztonságát. Több esetben másik államba menekültek, hogy elkerüljék az üldözést.”

Matze, aki az AWS által becsmérelt cég CEO-ja, szintén arra kényszerült, hogy elhagyja otthonát, és rejtőzködjön a családjával, miután halálos fenyegetéseket kapott, és a személyes biztonsági hálóján is rést ütöttek.

Matze a héten korábban a Fox Newsnak beszélt a fenyegetésekről, és arról, hogyan védi meg családját.

„Egy UGNazi nevű csoport vett célba” – mondta Matze, kiemelve, hogy a hackercsapat nyilvánosságra hozta számos jelszavát és személyes adatát az interneten. „Nyilvánosságra hozták a lakcímemet, és megfenyegettek, hogy odajönnek a bejárati ajtómhoz.”

Általában nem veszi komolyan az őt érő fenyegetéseket, mondta. De ezúttal inkább úgy döntött, hogy családjával együtt elrejtőzik.

Nem tudja biztosan, mikor térhet haza. Elmondta, hogy minden nap újra mérlegeli a helyzetet, és hogy a cégét körülvevő káosznak még pozitív következménye is lehet:

„Ha most otthon lennék, háromszor annyit stresszelnék, mint így. Legalább emiatt nem kell aggódnom.”

Konzervatív közösségi oldal került a tech óriások célkeresztjébe

Az volt a baj a Parlerrel, hogy nem cenzúrázza a tartalmait.