„Egy pillanat alatt tönkremehet bárkinek az élete”

Az egyetlen, veszélyeztetettséget fokozó tényező a 33 éves, egészséges, alapbetegség nélküli nővel kapcsolatban az volt, hogy terhes.

A nyilvánossághoz fordult annak a 33 éves nőnek a férje, aki éppen az életéért küzd a Beilinson intenzív osztályán – számol be róla a The Jerusalem Post.

„Kérem, bárki, aki olvassa ezt, bárki, akinek van szíve, kívánjon valami jót a kisfiamnak, hogy megismerhesse az édesanyját”

– mondta Eli. Feleségét, Rachelt múlt csütörtökön szállították kórházba jeruzsálemi otthonukból, 31 hetes terhesen. A család hatodik gyermeke végül császármetszéssel született meg pénteken.

„Nehéz órákon vagyunk túl. Otthon öt gyerek vár, nem egyszerű elrendezni ezeket az érzéseket”

– mondta Eli. Arról is beszélt, felesége hogyan kapta el a koronavírust, és hogyan vált egyre rosszabbá az állapota. Egy jeruzsálemi orvos végül azt javasolta, nem érdemes kockáztatni a nő életét. Amikor már a Beilinson kórházba vitték, Rachelnek egy hordozható oxigéntankra volt szüksége a légzéshez. A röntgenvizsgálat után kiderült, hogy a nő tüdeje rosszabb állapotban van, mint gondolták, ezért gépi lélegeztetésre szorul. Eli azonnal a kórházba rohant, hogy még beszélhessen a feleségével, mielőtt elaltatják.

„Az élet egy pillanat alatt tönkremehet” – mondta Eli könnyeivel küszködve, és arra kérte az embereket, legyenek türelmesebbek egymással, szeressék egymást jobban, és küldjenek jókívánságokat a feleségének.

„Tudjuk, hogy a koronavírus okozta betegség akár nagyon súlyos is lehet, azt viszont nem lehet előre tudni, mit okoz egy adott ember szervezetében. Nem tudjuk, mekkora a felépülés esélye, ez napról napra változhat”

– mondta Ilya Kagan, Rachel orvosa.

Arnon Wiznintzer professzor szerint a koronavírus jelenlegi hulláma sokkal súlyosabb, mint a korábbiak, ami abból is érződik, hogy az intézményben sokkal több fiatal betegek kezelnek, mint korábban. „Márciustól januárig körülbelül 150 terhes nő érkezett az osztályunkra. Ez eddig a legsúlyosabb hullám” – mondta Wiznitzer.

Legyőzte a koronavírust a 99 éves holokauszt-túlélő, de a férje belehalt

Egy idősotthonban éltek, ott kapták el vírust. Sara Itzinger egy hónapig küzdött a kórházban a tüdőgyulladással – mesélte mentős unokája.