Letartóztatták a sírgyalázó beduin tinédzsert

A 15 éves fiú a TikTokra is feltette a zsidó sírok meggyalázását. A dél-izraeli lakosok arra kérték a rendőrséget, hogy szigorúbban lépjenek fel a romló közbiztonsággal szemben.

Csütörtök délután letartóztatott a rendőrség egy beduin fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy élő videofelvételen rongált meg egy dél-izraeli temetőt. A szerdai felvételt a TikTokon is közzétette, a rendőröknek pedig egyszerű dolguk volt, hiszen a ruháiról ismerték fel. Társát már azonosították, de egyelőre még nem fogták el – írja a Ynet.

Yaakov Avitan vallásügyi minisztert sokkolta, hogy a fiatalok videóra rögzítették a vandálkodást, és ezzel kérkedtek a közösségi médiában.

A Regavim mozgalom – amely feljelentést tett a rendőrségen – megjegyezte, hogy a temető falaira arab feliratokat festettek az elmúlt hetekben, néhány falrészt pedig ki is bontottak.

Yoel Batalbi, egy helyi lakos szerint Dél-Izraelben mindig is bizonytalan volt a közbiztonság, de a temetőrongálás volt a legsúlyosabb eset, amivel valaha találkozott.

„Gyönyörű helyen élünk egy csodálatos közösségben, de minden éjszaka fegyverropogásra kelünk, és arra, hogy kövekkel dobálják a rendőrautókat, meg az otthonainkat. Teljesen elhagyatva érezzük magunkat” – panaszkodott Batalbi. Hozzátette: a rendőrség nem tesz eleget a hasonló esetek megelőzéséért, készenlétben kellene állniuk, vagy kamerákat kellene telepíteniük a térségbe, de szinte semmilyen erőfeszítést nem látni részükről.

Ki fogja felszámolni az arab maffiákat Izrael „hátsó kertjében”?

Egy újságíró szerint Izraelnek el kell döntenie, mit akar: megtartani egyes arab lakosságú területeket, vagy végleg átengedni azokat.