Trump videóüzenetben sürgeti a békét és ítéli el az erőszakot

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Twitter oldalán üzent támogatóinak is, elítélte a múlt heti erőszakos eseményeket és békére szólított fel – írja a Daily Wire.

„Amerikai polgártársaim, szeretnék ma este szólni az elmúlt hét nyugtalanító eseményeiről. Mint mondtam, az Egyesült Államok Capitoliumának bevétele támadás köztársaságunk ellen. Amerikaiak millióit dühítette fel és rémítette meg az erőszak, politikai hitvallástól függetlenül. Nagyon világos szeretnék lenni: egyértelműen elítélem az erőszakot, amelyet a múlt héten tapasztaltunk”

– mondta az amerikai elnök, majd hozzátette:

„Az erőszaknak és a vandalizmusnak nincs helye hazánkban és mozgalmunkban sem. Amerika ismét naggyá tétele mindig a jogállamiság védelmét, a bűnüldöző szervek támogatását, valamint nemzetünk legszentebb hagyományainak és értékeinek fenntartását jelentette. A csőcselékkel szembeni erőszak mindennel szembe megy, amiben hiszek, és minden ellen, amiért mozgalmunk küzd”

„Amerika törvények nemzete. Akik a múlt héten részt vettek a támadásokban, bíróság elé kerülnek. Most mindenkit arra kérek, aki valaha is hitt programunkban, gondolkodjon azon, hogyan lehet enyhíteni a feszültségeket, megnyugtatni az indulatokat és elősegíteni a békét hazánkban”

– fogalmazott Trump.

Az elnök megragadta az alkalmat, hogy szót ejtsen a politikai baloldal és a big-tech vállalatok a cenzúra érdekében tett erőfeszítéseiről, mondván, hogy az „helytelen” és „veszélyes”.

„Most arra van szükség, hogy meghallgassuk, nem pedig elhallgattassuk egymást”

– mondta. „Mindannyian szabadon választhatjuk, hogy felülemelkedjünk a nézeteltéréseinken és megtaláljuk a közös alapot és a közös célt. Figyelmünket az egész nemzet érdekeinek érvényesítésére, az oltások beadására, a járvány legyőzésére, a gazdaság újjáépítésére, nemzetbiztonságunk védelmére és a jogállamiság fenntartására kell fordítanunk” – mondta Trump.