A WhatsApp mostantól még több személyes adatot követel Amerikában

Míg a Signal és a Telegram titkosított, addig a WhatsAppon muszáj megosztanunk személyes adatainkat a Facebookkal is. Elon Musk titkosított alkalmazások használatát javasolja.

Megváltoztatta felhasználási feltételeit az egyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás, a WhatsApp: mostantól a telefonszámunk mellett akár a tartózkodási helyünket is meg kell osztanunk a Facebookkal. Több ellenző, köztük Elon Musk is azt javasolja: ne használjuk többé a WhatsAppot, és térjünk át a Signal, vagy a Telegram használatára, amik titkosított üzenetküldést tesznek lehetővé – írja a Business Insider.

A WhatsApp múlt szerdán kiadott közleményében az áll, hogy február 8-tól a személyes adatainkat a Facebookkal, és a Facebook többi leányvállalatával is megosztjuk azzal, ha elfogadjuk a felhasználási feltételeket. Ebben szerepelnek a felhasználó telefonkönyvében lévő telefonszámok, és a helymeghatározás is.

A TechCrunch egyik szerkesztője azt írta közösségi oldalán, hogy a Signal és a Telegram jobb választás azoknak, akik fontosnak tartják az adataik védelmét. Elon Musk is hasonló bejegyzést tett közzé, és egy ironikus posztban oda is szúrt a Facebooknak: a közösségi oldalt teszi felelőssé a szerdán a Capitoliumnál kitört zavargásokért.

A WhatsApp szóvivője elmondta: a felhasználói feltételek változása nem érinti az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban élő felhasználókat.

Eközben a Daily Wire megírta, hogy a Gab alkalmazás óránként 10 ezer alkalmazót nyer Donald Trump fősodratú közösségi médiából való kitiltása óta.

Szög a szólásszabadság koporsójába

Zuckerbergék döntése, hogy elhallgattatják az amerikai elnököt veszélyes lavinát indíthat meg. Megyeri A. Jonatán véleménycikke.