Meghalt egy amerikai rendőr, aki a Capitolium ostromában sebesült meg

A szerdai eseményeknek így már öt halálos áldozata van, a többiek civilek voltak, akik közül egy nőt a rendőrök lőttek le, hárman pedig egyelőre tisztázatlan körülmények között haltak meg.

Belehalt sérüléseibe a kórházban egy amerikai rendőr, aki a Capitolium tüntetők általi ostromában sebesült meg – közölték helyi idő szerint csütörtökön este hivatalosan.

Brian Sicknick aközben sebesült meg, hogy a törvényhozás épületét védő kollégáival együtt összecsapott szerdán az erőszakos tüntetőkkel – közölte a külön a Capitolium védelmére rendszeresített egység.

Az összecsapásból Sicknick még saját lábán vissza tudott menni hivatalába, majd ott összeesett – tették hozzá.

Halála ügyében a washingtoni rendőrség a capitoliumi és a szövetségi rendőrség segítségével, emberölés gyanújával indított nyomozást. Sicknick 12 éven át szolgálta a capitoliumi rendőrséget.

Tim Ryan képviselő riportereknek elmondta, hogy: összesen hatvan rendőr sérült meg, 15 közülük pedig kórházba kellett szállítani.

A törvénytelenség áradása — Mi történt Washingtonban?

A Capitoliumba betörő csőcselék a saját ügyét szabotálta azzal, hogy a választási eredmény elleni szimbolikus de törvényes fellépést törvénytelen betöréssel akadályozta. Hajdú Tímea írása.