Országos zárlatot sürget az izraeli egészségügyi miniszter

A növekvő fertőzés közepette Yuli Edelstein teljes zárlatot, az iskolák és minden nem-alapvető szükségletet kielégítő vállalkozás bezárását szorgalmazza – írja az Arutz7 izraeli hírportál.

Yuli Edelstein izraeli egészségügyi miniszter kedden teljes zárlat bevezetését szorgalmazta, a jelenlegi részleges zárlat jelentős szigorításával. Edelstein szerint a kormánynak időt kell nyernie a tömeges oltási program végrehajtásához „hidat építve” a jelenlegi magas fertőzési arány és az alacsonyabb, oltások utáni arány között.

Edelstein azt szorgalmazta, hogy a kormány zárassa be az oktatási intézményeket minden, nem az alapvető ellátáshoz kapcsolódó vállalkozást.

„El kell rendelni a teljes lezárást. Csak így vészelhetjük át ezt az új hullámot és várhatjuk meg, míg izraeliek további milliói megkapják a védőoltást”

— fogalmazott Edelstein.

A kormány kedden fogja megfontolni a szigorúbb zárolás bevezetésére vonatkozó javaslatokat, a fertőzési arány növekedésének figyelembevételével.

Binjamin Netanyahu miniszterelnök javaslata a tíz napos teljes lezárás, míg a Kék és Fehér párt ezt elhalasztaná, mondván, meg kell látni a mostani részleges lezárás tapasztalatait.

Az Egészségügyi Minisztérium közlése szerint hétfőn több mint 8.300 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, az összes teszt 7,6% -a lett pozitív, ami hirtelen növekedés az elmúlt napokhoz képest.

Kilenc ok, amiért Izrael vezet az oltási versenyben

Íme kilenc ok, amiért Izrael vezet az oltási versenyben, a Jerusalem Post listája alapján.