Nagy a tétje a Georgia államban tartott szenátusi választásnak

A Georgia államban ma megrendezésre kerülő pótválasztásoknak komoly tétje van, ugyanis kiderülhet, hogy melyik párt irányítja az amerikai szenátust. Ha a republikánusok két jelöltjéből akár csak az egyik is nyer, megtarthatják többségüket a testületben, míg ahhoz, hogy a demokraták elérjék, hogy legalább fele-fele megosztottságú legyen a szenátus, mindkét jelöltjüknek meg kell nyernie a versenyt – írja az Arutz7.

A pótválasztási gyűlésen Trump a novemberi elnökválasztásokat kommentálva kijelentette: „Semmiképp sem vesztettük Georgiában.”

Trump kijelentette, hogy a novemberi elnökválasztást „elcsalták” és ragaszkodott ahhoz, hogy ő és szövetségesei folytassák a harcot.

„El kell mondanom, hogy a mostani választások tétje nem is lehetne magasabb” – mondta a tömegnek.

„Önök szavaznak. Győződjön meg róla mindenki, hogy a szavazatát beszámítják. Ne hagyja, hogy azt mondják: »Sajnálom, valaki más már szavazott ön helyett«”.

„A radikális demokraták megpróbálják ellopni a georgiai szenátusi mandátumokat, hogy abszolút hatalommal bírjanak az életünk minden területén. Ez lesz ugyanis, ha a liberális demokraták átveszik a szenátust és a Fehér házat. Ezt nem fogjuk hagyni „

– hangsúlyozta Trump.

Az elnök reményét fejezte ki abban is, hogy Mike Pence alelnök, aki szerdán elnököl a Választási Kollégium szavazásának hitelesítése felett a kongresszusban, megdönti majd a választás eredményét.

„Remélem, hogy Mike Pence megtesz értünk mindent” – mondta Trump és hozzátette

„Nem vagyok elégedett a Legfelsőbb Bírósággal. Nem lépnek fel elég súllyal”.

A választási gyűlést egy nappal azután rendezték, hogy a The Washington Post nyilvánosságra hozta Trump egy telefonhívásának felvételét, amelyben az elnök nyomást gyakorolt ​​Georgia állam választási tisztségviselőjére, hogy „találjon” elég szavazatot a novemberi választás eredményének megváltoztatásához.

A tucatnyi republikánus szenátorból álló csoport, Ted Cruz texasi szenátor vezetésével azt közölte, hogy megpróbálják megkérdőjeleztetni Biden győzelmét, amikor majd a kongresszus összeszámolja a Elektori Testület szerdai szavazatait.

Az elektorok nemrégiben tartották megbeszélésüket és hivatalosan is megerősítették Biden választási győzelmét. Ezt követően több magas rangú republikánus is gratulált Bidennek, köztük a szenátus többségi vezetője, Mitch McConnell, aki először ismerte el Bident megválasztott elnöknek.

Trump telefonon próbált nyomást gyakorolni Georgia állam választási tisztségviselőjére

Trump telefonon kérte Georgia állam legfőbb választási tisztségviselőt, hogy az „találjon” elegendő szavazatot.