Elítélte a francia bíróság a zsidó műsorvezetőt fenyegető férfit

Egy zsidó műsorvezető ellen tervezett merényletet a 33 éves Samir E. Párizsban még tavaly szeptemberben. A francia bíróság ezen a héten két hónap felfüggesztett elzárásra ítélte a merénylőt – számol be róla a The Algemeiner.

Valerie Benaim azért kapott halálos fenyegetéseket Samir E-től, mert a műsorvezető egy francia rapper, Freeze Corleone antiszemita szövegeit kritizálta.  Benaim egy szeptember 17-ei tévéműsorban reagált a rapper szövegeire.

„Igyekszem nyugodt maradni, pedig érzékenyen érintettek ennek a fiúnak a sorai, hiszen zsidó vagyok”

– mondta Benaim. A TPMP tévécsatorna szerint Benaim gyűlölködő kommentek áradatát kapta a műsor után a közösségi médiában.

Egy vezető francia antirasszista szervezet szerint Freeze Corleone bemutatkozó albumának szövegei antiszemiták, összeesküvés-elméleteket tartalmaznak, és felmentik Hitlert és a Harmadik Birodalmat a háborús bűnök alól.

A rapper – valódi nevén Issa Lorenzo Diakhaté – szintén egy büntetőeljárással néz szembe, mert megszegte a gyűlöletbeszédre és a holokauszt-tagadásra vonatkozó francia törvényeket.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Holokauszt-tagadást terjeszt a Facebook algoritmusa?

A holokauszt szóra keresve a Facebook kereső algoritmusa jellemzően holokauszt-tagadó oldalakat ajánl fel, köztük például David Irving írásait.