Már majdnem egymillió izraelit beoltottak

Csak csütörtökön 153.430 izraeli kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, ezzel 950 ezerre emelkedett a beoltottak száma a zsidó államban – írja az Arutz7.

Ahogy arról a Neokohn is beszámolt, Izrael világelső mind az egy napra jutó védőoltások, mind a beoltottak teljes lakosságra vetített arányát tekintve. Yuli Edelstein egészségügyi miniszter úgy fogalmazott: „Miként lehetséges, hogy 950 ezer izraeli már megkapta a védőoltást? Tegnap ismét rekordot döntöttünk az egy nap alatt beoltottak számát tekintve, 153.430 embert oltottak be 325 helyszínen az országban. Ma elérjük az egymilliót. Mindannyiunk nevében köszönöm az egészségügyi dolgozóknak az áldozatos munkát!”

Csütörtökön Benjamin Netanyahu miniszterelnök Tirában található Clalit egyészségügyi központban tett látogatásán riportereknek a következőt mondta:

„13 alkalommal beszéltem a Pfizer elnök-vezérigazgatójával és többször a Moderna vezérigazgatójával. Megkérdeztem őket, hogy lehet, hogy vannak olyanok, akik nem akarják beoltatni magukat. Azt válaszolták, hogy nincs ok arra, hogy valaki ne oltassa be magát. A protokollok szerint 95% -kos a siker mindkét oltás esetében. Biztonságos és szinte tökéletes védelmet nyújt nekünk és családjainknak, ezzel védelmet nyújt hazánknak”

– fogalmazott a miniszterelnök.

„Vakcinák millióit hoztuk ide, hatékonyabban, mint a világ bármely más országa a lakosságához viszonyítva. Mindenkinek elhoztuk: zsidóknak és araboknak, vallásosnak és nem-vallásosnak. Mindenkit be lehet és be kell oltani” – tette hozzá Netanjahu.

„Ez lehetőséget nyújt számunkra a kereskedelem, a kávézók és az éttermek újranyitására. Az üzletemberek repülhetnek, hogy üzleteket kössenek Dubajban; amivel immár békeszerződésünk van. Biztonságos esküvőket és ünnepeket tudunk majd tartani. Egy kis injekció és visszatérhetünk az élethez. Kérek mindenkit, hogy jöjjön és oltassa be magát”- folytatta a miniszterelnök.

„Célom 5,5 millió beoltott állampolgár. Ehhez van elég oltóanyagunk, de ahhoz is van, hogy mind a 9 millió izraelit beoltsuk”

– zárta szavait.

Mentősnek adta ki magát a tinderes csaló, előbb kapott oltást

Shimon Hayut, aki korábban európai nőket szédített a Tinderen, ezúttal az orvosokat verte át: egészségügyi dolgozónak adta ki magát, ezért már hétfőn beoltották Izraelben.