Közös hadgyakorlatot tartottak a palesztin terrorszervezetek

A Hamász az Iszlám Dzsiháddal tartott közös hadgyakorlatot, amellyel a „cionista ellenségnek” akartak üzenni. 

Kedd reggel közös hadgyakorlatot tartott a Hamász, az Iszlám Dzsihád, és több más terrorszervezet – írja a The Times of Israel.

A gyakorlat során rakétákat lőttek a tengerbe, hogy így üzenjenek a „cionista ellenségnek”. A Hamász belügyminisztériuma még Gáza főutcáit is lezárta. A helyi sajtó hatalmas számban vonult fel az eseményre.

A bemutató precedens nélküli PR fogás volt, hiszen köztudott, hogy a palesztin terrorszervezetek nincsenek jó viszonyban egymással.

„Fegyvereink készen állnak, bármilyen konfrontációra felkészültünk” – mondta az Egyesült Frakciók Kamarájának egy maszkos szóvivője. A rakéták mellett több drónt is felvonultattak a palesztinok.

A Hamász 2007-ben száműzte a Fatahot a gázai övezetből, és azóta irányítja a területet. A hatalomátvétel óta Izrael háromszor is összecsapott a palesztin terrorszervezetekkel, és több tucat kisebb tűzpárbaj is történt.

Izrael-ellenes dzsihádról tárgyalt a Hezbollah és a Hamász

Az Irán által támogatott két terrorszervezet vezetőit a „cionista elnyomók” és az amerikai érdekek elleni összefogás kovácsolta egybe.