Naszrallah szerint szaúdi kérésre tervezi kiiktatni őt Izrael

Hasszán Naszrallah egy friss interjújában nem csak arról beszélt, hogy az általa vezetett Hezbollah terrorszervezet megduplázta irányított rakétáinak számát, de azt is állította, hogy regionális ellensége, Szaúd-Arábia régóta próbálja megöletni őt, és a királyság bevonta az Egyesült Államokat és Izraelt is a tervbe – írja az Ujkelet.live.

„Információink arra utalnak, hogy Mohammed bin Szalman szaúdi trónörökös washingtoni látogatása során felvetette a kiiktatásom kérdését”

– mondta, hozzátéve, hogy az amerikaiak „beleegyeztek a megöletésemre irányuló szaúdi kérésbe, amit Izrael hajtana végre.”

A 13-as csatorna novemberi riportja arról számolt be, hogy Naszrallah a búvóhelyén lapul, attól félve, hogy Mohsen Fakhrizadeh vezető iráni atomtudós után, akinek kiiktatását Izraelnek tulajdonítják, ő lehet a következő az amerikai-izraeli likvidálási listán.

A terrorista vezérről úgy vélik, hosszú évek óta szerepel Izrael céllistáján, azonban egy ilyen lépés megvalósítása nagy valószínűseggel lángba borítaná a régiót.

Az arab államok Izraellel elindított normalizációs megállapodásaival kapcsolatban Naszrallah azt mondta, hogy „nem lepett meg a cserbenhagyás az arabok részéről, mert az arab rezsimek többsége csak szóban állt ki a palesztinok mellett”.

Azt mondta, hogy az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Szudán és Marokkó döntése azt jelenti, hogy a „képmutatás” időszaka véget ért, és „az álarcok lehulltak”.

„Iszlamistaként fájdalmasabbnak és veszélyesebbnek tartom a marokkói Igazság és Fejlődés Párt álláspontját a normalizáló rezsimekénél”

– tette hozzá Naszrallah.

„Semmi sem igazolja, hogy bárki a világon feladja Palesztinát.”

Mint lapunk akkor megírta, Naszrallah már 2019 tavaszán is azt állította, hogy rövidesen meg fogják gyilkolni őt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ismét háborúra kell készülnie Izraelnek?

Hasszán Naszrallah, a Hezbollah terrorszerv vezetője állítólag nyárra jósolta a konfliktust.