Ortodox zsidó üzletember is versenybe száll a World Series of Poker versenyén

Gershon Distenfeld szerint az élet olyan, mint a póker: bizonyos mértékben mindig bizonytalan. „Néha kevesebb, néha több szerencsére van szükség, de végül úgyis a képességek döntenek” – mondta a New Jersey-i ortodox zsidó üzletember a Jewish Telegraphic Agency beszámolója szerint.

A 43 éves Distenfeld hétfőn Las Vegasban száll versenybe a World Series of Poker bajnoki címéért. A kétnapos decemberi selejtezőre 705 játékos fizette be a 10 ezer dolláros alaptétet, Distenfeld pedig hatodik helyen jutott be a legjobb kilenc közé – a jó lapjárás mellett tehát a képességeire, és egy-két blöffre is szüksége lehet a döntőben.

A koronavírus-jávány miatt a selejtezőt online rendezték meg, a játékosoknak New Jerseyben, vagy Nevadában kellett lenniük. Ez jócskán leszűkítette az általában többezres mezőnyt.

A szokásos tíznapos selejtező ezúttal két nap alatt zajlott le, és nem érintette a sábátot, így Distenfeld útja gond nélkül vezetett a döntőig.

Az üzletember jótékony célokra szeretné felajánlani nyereményét. A torna fődíja több mint másfél millió dollár (463 millió forint).

Az AllianceBernstein vagyonkezelő vezetője egyébként nem csak elhivatott pókerjátékos: szeptemberben elindította „Right Side of History” című blogot is (A cím játék a szavakkal, hiszen egyaránt jelenti a történelem jobb oldalát politikai és minőségi értelemben – a szerk.), ami a járvány hatásait mutatja be a helyi zsidó közösségre nézve. Első posztja a zsidó iskolákra érvényes korlátozásokról szólt, és hamar felkapták az interneten, több mint száz hozzászólás is érkezett hozzá.

Maccabis egyetemista találta ki az új ételmentő startup-vállalkozást

Zsoldos Botond egy évtizede tagja a Maccabi VAC sportcsaládjának, ahol az ország egyik legjobb ifjúsági golfozójává vált.