Iráni hackerek azt állítják, hogy behatoltak az Israel Aerospace Industries szervereibe

A Pay2Key iráni hackercsoport vasárnap bejelentette, hogy sikerült behatolniuk az Israel Aerospace Industries (IAI) szervereibe – írja az Ujkelet.live.

Az IAI állami tulajdonú vállalat, amely Izrael polgári és katonai repülőgépeit, rakétáit, valamint repülési és asztronautikai technológiákat gyárt.

„Kopp kopp! A ma este hosszabb, mint a leghosszabb éjszaka az @ILAerospaceIAI számára” – írta a csoport.

Bizonyítékul a hackerek közzétették oldalukon az IAI Elta Systems leányvállalatához tartozó felhasználók listáját.

A nevek között szerepelt Camila Edry, a cég kiberprojekt-fejlesztési vezetője.

„Az IAI azt gondolhatja, hogy a legvédettebb hálózattal rendelkezik, de ezt bizonyítékokkal kell alátámasztani”

– állították a hackerek.

A csoport azt írta, hogy az Elta System szervereinek legérdekesebb része a vállalat fájljaihoz való hozzáférés lehet, amelyek különféle titkosított projekteket, videókat és kutatásokat tartalmaznak.

„A birtokomban vannak? Ki tudja” – írták a hackerek.

Az IAI közölte, hogy vizsgálatot folytat.

A közösségi médiában és másutt is voltak arra utaló jelek, hogy a behatolás izraeli vállalatok feltörésére irányuló folyamatos és összehangolt iráni kampány része.

A Check Point a Pay2Key-re mint elit hackercsoportra utal, amely adatokat lop és a kiszivárogtatásukkal fenyeget, ha a célpont nem működik együtt.

Az előző hétvégén a Pay2Key honlapján közzétett egy kérdőívet, rangsorolva az IAI, a Közlekedési és Egészségügyi Minisztérium kiberbiztonsági szintjét.

Izrael-ellenes hackerek lophatták el kétezer egyén személyes adatait

Múlt héten a Black Shadow hackercsoport hozzáfért a Shirbit Biztosító Társaság adataihoz, egymillió dollára zsarolva a céget. Nagy Gabriella írása.