Trump ügyvédjének fiát delegálta az Egyesült Államok Holokauszt Emléktanácsába

Andrew Giuliani mellett, aki a Fehér Házban a különböző érdekképviseletekkel folyó munkában vesz részt, az elnök két másik közeli kollegáját delegálta a bizottságba, Mitchell Webbert, a Fehér Ház egyik jogtanácsosát és Nick Lunat, Trump személyi titkárát – írja a Jewish Telegraphic Agency.

A washingtoni Nemzeti Holokauszt Múzeumot irányító és finanszírozó tanácsba szóló ötéves kinevezés az egyik leghálátlanabb kitüntetésnek számít, amelyet egy elnök adhat. A mindenkori elnök által választott 55 tag jellemzően a hivatalban lévő elnökhöz áll közel, de aligha van közük a zsidó ügyekhez vagy az emberi jogokhoz. A tanács tagjai általában adománygyűjtést folytatnak a múzeum számára.

A három jelölt közül egyedül a zsidó származású Webber rendelkezik bármiféle kapcsolódó tapasztalattal vagy háttérrel, több mint egy évtizede a konzervatív New York Sun számára írt zsidó és izraeli kérdésekről.

Andrew Giuliani közel áll Trumphoz, részben azért, mert Trump már csecsemőkorától ismeri őt, és állítólag szívesen golfozik a volt New York-i polgármester fiával. Giuliani korábban profi golfozó szeretett volna lenni.

Apja, Rudy Giuliani vezette azt a jogászokból álló csapatot, mely a választási csalásokat igyekezett feltárni Joe Biden győzelmét követően.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Államok Holokauszt Emléktanácsának igazgatóságában szolgálhatok” – írta Andrew Giuliani a Twitteren.

„Éppen akkor, amikor a vallásszabadság egyre inkább fenyegetve van és növekszik az antiszemitizmus, szükséges emlékeznünk a holokauszt borzalmaira és arra kell tanítanunk gyermekeinket, hogy a kormány soha nem akadályozhatja egyéni vallásgyakorlási jogainkat”

– folytatta az ifjabb Giuliani.

Nick Luna egykori színész, alsó kategóriás filmekben szerepelt.