A Hamász nem adja fel „Palesztina” meghódítását

A gázai terrorszervezet folytatja az ellenállást az izraeli-arab békekötésekkel szemben.

Megalakulásának 33. évfordulójára emlékezett a Hamász terrorszervezet, és megfogadták, hogy szembeszállnak az Izrael és több arab ország között kötött békeszerződésekkel. A Gázai Övezetet irányító terrorszervezet elmondta:

folytatják a harcot „az önálló Palesztináért a Jordán folyótól a Földközi-tengerig”

írja a The Jerusalem Post.

„Addig fogunk harcolni, amíg el nem érjük népünk számára a szabadságot, a hazatérés jogát, és földünk és szent helyeink helyreállítását”

– áll a szervezet közleményben.

A Hamász 1988-as alapító okirata szerint „Palesztina felszabadítását” tűzte ki célul, és azt, hogy Izrael helyébe egy iszlám állam lépjen. A terrorszervezet elszántan küzd a Donald Trump amerikai elnök közvetítésével közelmúltban kötött békeszerződések ellen Izrael, valamint az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Szudán és Marokkó között.

Ali Barekeh, a terrorszervezet egyik tagja szerint egyetlen arab, vagy muszlim vezetőnek sincs joga lemondani „egy hüvelyknyi palesztin földről sem”. Barekeh elmondta: a Hamász az ellenállás minden formájának megerősítésén dolgozik, feltehetően rakétatámadásokra és emberrablásokra célzott – olvasható az i24news cikkében.

Abbász Katarból a választások megtartásáról győzködi a Hámászt

Doha kulcsfontosságú közvetítő szerepet tölt be a Hamász, a Palesztin Hatóság és Izrael között.