Kirúgnák a kínai kémbotránnyal gyanúsított kongresszusi tagot a republikánusok

Kevin McCarthy szerint nem csak a hírszerzési bizottságból, hanem az egész Kongresszusból ki kellene tenni Eric Swalvellt. A gyanú szerint Swalvellnek szexuális kapcsolata lehetett egy kínai kémmel – jelenti a Daily Wire.

„Ez csak a jéghegy csúcsa, a kínai kémek a polgármesterek szintjéig beágyazódtak a rendszerbe, sőt, egy városi tanács tagját is képesek beemelni a Kongresszusba. Ez a képviselő most a hírszerzési bizottságban ül”

– mondta McCarthy. „Vajon Nancy Pelosi tudta ezt, amikor felvette őt a bizottságba? Vajon Adam Schiff, a bizottság elnöke tudta róla, hogy kínai kémmel áll kapcsolatban? Miért léptek ki a demokraták az általam létrehozott kétoldalú Kínai Munkacsoportból” – tette fel a kérdéseket a republikánus vezető.

McCarthy elmondta: a hírszerzési bizottság tagjaihoz olyan információk is eljutottak, amikről a ház többi tagja nem tudott.

Swalvellt pedig nem csak a bizottságból távolítaná el, hanem az egész Kongresszusból is.

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson kedden este azt mondta: a hírszerzésnél néhányan úgy vélik, Eric Swalvellnek szexuális kapcsolata volt Fanggal, akiről azt gyanítják, kínai kém. „Erről Swalvell irodáját is megkérdeztük, ők nem nyilatkoztak, és nem részletezték, miért” – folytatta Carlson. Swalvell szerint a Trump-adminisztráció állhat a történet mögött.

„Kritikus voltam az elnökkel szemben, nyíltan. Mindkét bizottságban részt vettem, ami elindította az impeachment-eljárást” – magyarázta Swalvell a Politiconak, szerinte miért ő lehet célkeresztben.

Izrael az egyik fő téma a georgiai szenátusi választás előtt

Az egyik demokrata szenátor-jelöltet egy két évvel ezelőtti, Izraelt becsmérlő mondatával szembesítették a republikánusok.