Orbán: „Az EU 34 millió migránsnak adna állampogárságot”

„Az EU 34 millió migránsnak akar lakást, szociális segélyt, állampolgárságot, szavazati jogot adni, ami maga a Soros-terv” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor péntek reggel a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjút, ahol beszélt az állítólagos „Soros-tervről,”az EU és Magyarország vitájáról, valamint a koronavírus oltásról is.

„Ha 34 millió embernek a baloldaliak Európában szavazati jogot adnak, akkor hosszú időn keresztül számíthatnak arra, hogy az ő szavazatukat és támogatásukat élvezik”

– állította a miniszterelnök.

A kormányfő úgy fogalmazott: a magyar baloldal szintén azon töri fejét, hogy a „Soros-tervet” Magyarországon is végrehajtja, vagyis behozná a migránsokat, akik aztán rájuk szavaznának.

Az Európai Uniós segélycsomag blokkolásáról azt mondta, hogy azért nem fogadják el a jogállamisági kikötést, mert azzal bármire rá lehetne kényszeríteni a tagállamokat.

„Minden nehézség nélkül el tudjuk fogadni gyorsan a költségvetést és a gazdasági helyreállítási alapot, és a politikai vitákat eredményező rendeletet, amit jogállamisági rendeletnek hívnak, tegyük félre, vitassuk meg később”

– mondta a kormányfő, jelezve, hogy Magyarország és Lengyelország erről állapodott meg.

Soros: szembe kell szegülni Magyarországgal és Lengyelországgal

Az Európai Unió nem engedhet Magyarország és Lengyelország zsarolásának, írja a Project Syndicate oldalán megjelent publicisztikájában Soros György.

A műsorban a miniszterelnököt kérdezték a vakcina érkezéséről, aminek időpontjáról egyelőre nincsenek információk.

Minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kell felkínálni az embereknek, „ebben nem akadályozhat meg bennünket politikai megfontolás”, ezért Keleten és Nyugaton is tárgyalni kell – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

„Brüsszelnek lekevertek egy nagy pofont” – így kommentálta Orbán Viktor, hogy az EU-ból kilépett Nagy-Britannia tömeges oltásba kezd azzal a vakcinával – a Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal -, amelyet az EU is megrendelt közösen.

A december 11-ig hatályos magyar korlátozásokat követő intézkedésekről a miniszterelnök elmondta: az operatív törzs hétfő reggeli ülésén születnek meg a döntések, de jelezte, az már az első megbeszéléseken kiderült, hogy a tudósok, orvosok mereven elleneznek mindenfajta nagyobb lélegzetű enyhítést.

„Antiszemitizmus-ügyben elképzelhetetlen Magyarországon az, ami Németországban megtörténhet”

Martin Schulz a Deutschlandfunk rádióban a sajtó elnyomásával, antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta Magyarországot, vádjaira Orbán Viktor miniszterelnök levélben felelt.