Kushner tesz egy utolsó kísérletet Szaúd-Arábia és Katar kibékítésére

Donald Trump távozóban lévő amerikai elnök vezető tanácsadója és veje, Jared Kushner az elkövetkező napokban Szaúd-Arábiába és Katarba utazik, és tesz egy utolsó kísérletet az Öböl-országok közötti vita rendezésére – közölte a Walla híroldal az Ujkelet.live szemléje szerint.

A Szaúd-Arábia és Katar közötti ellentétek elsimítása visszahozná a stabilitás érzetét az öbölbe, mielőtt január 20-án Joe Biden átveszi az elnökséget Trumptól – írja a portál.

2017 júniusában Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és más szunnita államok megszakították a kapcsolatot Katarral, és lezárták a katari repülőgépek és hajók előtt a légtérüket és tengeri útvonalaikat.

Azt állították, hogy döntésük Katar terrorcsoportok iránti támogatásán és az Iránnal fenntartott kapcsolatain alapult. Az Egyesült Államok szoros kapcsolatot ápol mind Katarral, mind riválisaival, de a Trump-kormány többszöri próbálkozása a felek megbékéltetésére sikertelennek bizonyult.

Kushner találkozni fog Mohammed bin Salman szaúdi trónörökössel és Tamim Bin Hamad al-Thani katari emírrel – nyilatkozták amerikai tisztviselők a Walla és az Axios riporterének.

Kushner szoros kapcsolatban áll mindkét vezetővel. Az utazáshoz csatlakozik Avi Berkowitz, a Fehér Ház képviselője, Adam Boehler, a Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság vezérigazgatója és Brian Hook, aki korábban az Iránnal kapcsolatos ügyekért felelt – jelenleg fizetés nélküli külön tanácsadó –, és részt vett a szakadék feloldására irányuló korábbi erőfeszítésekben.

A teljes cikk itt olvasható.

Iskolát váltanak a Trump-unokák

Jared Kushner és Ivanka Trump két héttel a választás előtt és három héttel a COVID-19 Fehér Házbeli kitörése után vették ki gyermekeiket egy washingtoni zsidó napközis iskolából – írja a Jewish Telegraphic Agency.