Iskolát váltanak a Trump-unokák

Jared Kushner és Ivanka Trump két héttel a választás előtt és három héttel a COVID-19 Fehér Házbeli kitörése után vették ki gyermekeiket egy washingtoni zsidó napközis iskolából – írja a Jewish Telegraphic Agency.

A pár gyermekei azóta jártak a washingtoni Milton Gottesman zsidó iskolába, hogy 2017-ben Washingtonba költöztek, miután Ivanka apja elnök lett. Október 19-től azonban a három gyerek iskolát váltott és Maryland külvárosában, a Melvin J. Berman Héber Akadémián folytatták tanulmányaikat.

Egy családhoz közeli forrás szerint a szülők azért vitték át a gyerekeket a Berman iskolába, mert ott több osztály is ténylegesen és nem csak online formában működött. Jared Kushner augusztusban – az iskolák újbóli megnyitásáról szóló országos vitában – azt mondta, saját gyermekeit visszaküldi az iskolába majd, ha lehet. A Berman szeptember és október folyamán egyre növelte a személyes részvételű oktatást, nem sokkal később pedig megnyílt – írja az iskola honlapja.

A Milton Gottesman iskolában több szülő is azt mondta, a Kushner-Trump házaspár azután döntött az iskolaváltás mellet, hogy több szülő aggasztónak nevezte: Kushner, Trump elnök veje és vezető tanácsadója valamint Ivanka Trump, az elnök lánya és tanácsadója több olyan eseményen részt vett, ahol nem ügyeltek eléggé a Milton által megkövetelt koronavírus-protokollokra.

Az egyik szülő szerint a töréspont az a szeptember 26-i ünnepség volt a Fehér Házban, melyen Amy Coney Barrettet nevezték ki a Legfelsőbb Bíróság új bírájának. Bár arról nem szóltak a híradások, hogy Kushner és Ivanka Trump voltak-e az eseményen, azonban legalább 11 vendég később pozitív eredménnyel tesztelt koronavírusra, köztük az elnök és mások, akikkel a pár a rákövetkező napokban találkozott.

Ilyen volt szeptember 29-e is, amikor Ivanka Trump Clevelandbe utazott apja és Joe Biden vitájára. Trump családja figyelmen kívül hagyta a clevelandi klinika maszkok viselésére adott utasításait. A fotók azt mutatták, hogy Ivanka maszk nélkül figyeli a vitát.

Az említett szülő szerint egy másik töréspont néhány nappal később, október 2-án következett be, amikor Donald Trump bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Az iskola nem tájékoztatta a szülőket arról, hogy Kushnerék szóltak-e nekik az elnök és unokái közötti utolsó kapcsolatfelvételi napról. (Trump szintén nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni utolsó negatív COVID-19 tesztjének dátumát.)

„A növekvő fertőzés ellenére azt láttuk, hogy Kushner megsértette a karantén követelményeit” – mondta az egyik anyuka.

Avi Berkowitz, Jared Kushner közeli munkatársa, a kormány közel-keleti béketárgyalója szerint az a vélelem, hogy a COVID-19 szabályok vezettek a család iskolából való távozásához, téves. „Kushnerek védik gyermekeik magánéletét, és nem foglalkoznak a pletykákkal” – mondta Berkowitz.

A lubavicsi Rebbe sírjához látogatott Ivanka Trump

A republikánus politikus lányát csütörtökön látták Menachem Mendel Schneerson Rebbe sírjánál.