A floridai holokauszt-múzeum George Floyd-kiállítást rendez

„Ez egy paródia, ez sértő a zsidósággal szemben. És attól tartok ez csak ízelítő az őrületből, ami még ezután következik” – írta a kiállítás híréről Caroline Glick izraeli újságírónő. 

Egy floridai holokauszt múzeum kiállítást rendezett George Floyd tiszteletére, aki májusban rendőri igazoltatás során halt meg, miután az egyik tiszt a nyakára térdelt. A haláleset hatalmas felháborodást okozott és több hónapon át tartó tüntetéssorozat, zavargás és fosztogatás követte.

A fotókiállítás a hivatalos leírás szerint „erőteljes és inspiráló” képekből rakták össze, amik olyan embereket ábrázolnak, akik meglátogatták George Floyd halálának a helyszínét – számolt be a Daily Wire. 

„Nem csak nézed ezt a kiállítást, hanem érzed. Minden egyes lefotózott személy kifejezései és gondolatai történeteket mesélnek, amelyeknek univerzális az üzenete. Ez meggyógyít és összehoz bennünket”

– nyilatkozta Lisa Bachman, a holokauszt-központ egyik vezetője.

Óriási online felháborodást okozott a kiállítás bejelentése, mivel sokan úgy gondolják, hogy George Floyd fotói nem egy holokauszt-múzeumba valók, és a kiállítás tiszteletlenség a meggyilkoltak millióival szemben.

„George Floyd egy holokauszt-múzeumban? Ez trivializálja és eltorzítja a holokausztot és annak hatmillió áldozatát. És groteszk módon arra utal, mintha az amerikai rendőrök nácik lennének”

– írta Ezra Levant, a Rebel News alapítója Twitteren.

„A floridai holokauszt-múzeum Orlandóban egy nagy lépést tett az felé, hogy az európai zsidóság kiirtását egy bohózattá alacsonyítsa. Ez egy paródia, ez sértő a zsidósággal szemben. És attól tartok ez csak ízelítő az őrületből, ami még ezután következik”

– írta a kiállítás híréről Caroline Glick izraeli újságírónő.

Martin Daubney korábbi európai parlamenti képviselő és brit újságíró hihetetlennek nevezte, hogy egy szintre helyezik George Floyd halálát hatmillió európai zsidó szisztematikus lemészárlásával.

„Szörnyű döntés. Van helye egy ilyen fotókiállításnak. A képeknek van értéke, a készítő jó szándékú és Amerika egy szabad ország. De nem ezen a helyszínen kellene megrendezni a kiállítást”

– írta Daubney.

A floridai holokauszt-központ a nyáron már szolidaritását fejezte ki George Floyd halála miatt tüntető tömegekkel.

Támogathatják-e zsidó szervezetek a „Black Lives Matter” mozgalmat?

„A BLM egy rasszista, antikapitalista, antidemokratikus mozgalom. Semmi jót nem tartogat a zsidóknak vagy Izraelnek.”