Már szoptatós szoba is van az izraeli hadseregben

A 9900-as egység az izraeli védelmi erők egyik legmagasabb besorolású hírszerző osztaga, amely nemrégiben jelentős változást ért el, mely megkönnyíti az egyenruhás anyukák életét: egységüknek most már szoptatószobája van – írja az Algemeiner.

A kezdeményezést egy viszonylag kínos eset indikálta.

„Külföldi küldöttséget láttam vendégül, és az egyik látogató azt kérte, hogy tejet pumpálhasson csecsemőjének” – mondta S. őrnagy, az egység szoftvermérnöke.

„Szóhoz se jutottam. Nem volt ápolószobánk. De azt mondtam az asszonynak, hogy hála neki, most majd csinálunk. „

„A katonák új és kreatív módszereket találnak ki a hadseregben való szolgálatra a mindennapi élet megkönnyítése érdekében. A munka és a magánélet egyensúlya az egyik legfontosabb szempont, amikor ezt foglalkoztatást választják. Az egység olyan anyákat és apákat támogat, akik visszatérve a szülési és apasági szabadságról továbbra is a lehető legjobb gondozást szeretnék biztosítani gyermekeik számára” – tweetelte az egység.

„A kezdeményezés teljes mértékben élvezi az egység és az egységparancsnok támogatását. Reméljük, hogy ez precedenst teremt, és még sok ápolószoba jön létre az hírszerzésnél és a hadseregben általában.”

„A szoba segít a nőknek és a férfiaknak megérteni, hogy nemcsak szakmai, hanem családi életüket is támogatják. Ez nagyon fontos számukra”

– mondta S. őrnagy.

Az egység parancsnokhelyettese, R. alezredes hozzátette: „Ez az ápolószoba fontos értéket sugall. A hadseregben szolgáló embereket segíti. Ők szülők. A munkájukon kívül más feladataik is vannak. Ennek az ápolószobának a létrehozása jelentős lépés a nők és a férfiak számára egyaránt.”

Végleg eltűnik a nők előtti üvegplafon az izraeli hadseregben?

Négy tinédzser lány petícióban kéri, hogy minden harci egységnél nyissák meg a felvételi lehetőségét nők számára.