Miért szavazott ilyen sok kisebbségi választó Trumpra?

Az amerikai elnökválasztáson a kisebbségi szavazók jóval nagyobb arányban támogatták Trumpot, mint előzetesen sokan várták. Az identitáspolitikai baloldal nem érti a dolgot, sőt, az elnyomással való azonosulással vádolja a jobbra szavazó kisebbségeket – írja szemléjében a Metazin.

Konzervatív és liberális elemzők szerint viszont éppen a mindenütt rendszerszintű rasszizmust gyanító dogmatizmus az ijesztő.

„Miközben a Demokrata Párt felkarolta a multikulturalizmust és beállt a Black Lives Matter mögé, Donald Trump a demokraták legmélyebb csalódására több kisebbségi szavazatot kapott, mint bármelyik republikánus elnökjelölt az elmúlt hatvan évben. A feketék szavazatainak 12 százalékát nyerte el, többet, mint 1996 óta bármely republikánus jelölt. A muszlimok 35 százaléka őt támogatta. Mi történt?” – kérdezi az amerikai elnökválasztás kapcsán Fareed Zakaria a Washington Postban.

Sokakat meglepett a kisebbségek szavazatainak megoszlása az amerikai elnökválasztáson. Kevesen számítottak rá, hogy Trump népszerűbb lesz a spanyolajkúak körében, mint négy éve. Floridában az ő szavazataik billentették Trump irányába a mérleget. De Texasban, Ohióban és Georgiában is sokkal több spanyolajkú szavazott jobbra, mint korábban.

A teljes cikk itt olvasható.