Trump még gyorsan elárasztaná szankciókkal Iránt, mielőtt beiktatják Bident

A Walla és az Axios riporterének, Barak Ravidnak nyilatkozó két izraeli forrás szerint a Trump-kormány, Izraellel és több Öböl-öböl állammal együttműködve, egy olyan terv kidolgozását szorgalmazza, amely új szankciók hosszú sorával sújtaná Iránt Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatásáig hátralévő 10 hét alatt – írja az Ujkelet.live.

Elliott Abrams, a Trump-kormány Iránért felelős különmegbízottja vasárnap érkezett Izraelbe, és találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Meir Ben-Sabbat nemzetbiztonsági tanácsadóval, hogy megvitassák a szankciótervet.

(…)

A Trump-kormány úgy véli, hogy a szankciók ilyen “áradata” növeli az irániakra nehezedő nyomást, és megnehezíti a Biden-kormány számára a 2015-ös nukleáris megállapodás újjáélesztését – közölték Raviddal az izraeli források. Az elmúlt hetekben a Trump-kormány – az izraeli diplomáciai és biztonsági intézmény egy részének ösztönzésével és támogatásával – előkészítette az iráni szervezetek listáját, amelyeket szankcionálni kell.

Abrams néhány napja egy zártkörű tájékoztatón elmondta, hogy a Trump-kormány minden héten január 20-ig új szankciókat akar bejelenteni Irán ellen, állította az egyik forrás.

A teljes cikk itt olvasható.