Fegyverrel ment a szavazatszámlálókhoz, őrizetbe vették

Egy Hummer terepjáró utasai fegyverrel akartak megtámadni egy philadelphiai szavazatszámláló helyet, de időben elkapták őket a rendőrök.

A rendőrség hiúsított meg egy támadást Philadelphiában, ahol egy fegyveres társaság igyekezett egy konferenciaközpont felé, ahol szavazatszámlálást folytattak — írja a The Jerusalem Post.

Az elnökválasztás végkimenetelének szempontjából kulcsfontosságú állam, Pennsylvania legnagyobb városának konferenciaközpontjában több ezer szavazatot összegeztek az elmúlt napokban. Ezek a voksok dönthetik el, hogy az állam 20 elektora melyik jelöltet támogatja.

A lap szerint

a rendőrök egy bejelentés alapján a közeli Virginia állam felől érkező Hummer típusú terepjárót tartóztattak fel, és őrizetbe vettek legalább egy személyt, akinél fegyvert találtak.

A helyi hatóságok szerint feltételezhető, hogy a társaság erőszakos támadásra készült a philadelphiai szavazatszámlálók ellen.

Egy helyi fellebbviteli bíróság egyébként úgy döntött, hogy több republikánus megfigyelő léphet be a konferenciaközpontba.

Tüntetõk követelik az összes szavazat megszámlálását a Pennsylvania állambeli Harrisburgban. Fotó: MTI/AP/Julio Cortezr

Közben több százan vonultak az utcákra Donald Trump támogatói közül követelve, hogy állítsák le a szavazatszámlálást, de Philadelphiában Joe Biden szimpatizánsai is hallatták hangjukat — írja a The Jerusalem Post.

Közben Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője mikroblogján azt írta:

„Minden legálisan leadott szavazatot meg kell számolni, viszont nem szabad beszámítani egyetlen nem legálisan leadott voksot sem. Minden félnek hozzáférést kell biztosítani a [számlálási] folyamathoz. A bíróságok feladata a törvény alkalmazása és a viták rendezése”.

Teljes patthelyzet Amerikában, a tévécsatornák elkapcsoltak Trumpról

Az elnök ismét azt állította, hogy a demokraták elcsalják a választásokat. Prominens republikánusok is bírálják ezt a kijelentését.