Négy pert is indított Trump kampánytörzse a választási eredmények miatt

Több amerikai városban tüntettek Donald Trump amerikai elnök hívei és bírálói is szerda este – írja az MTI.

Trump hívei az egyes csatatérállamokban még tartó szavazatszámlálások leállítását követelték, míg bírálói valamennyi voks megszámlálása mellett álltak ki.

Megmozdulások voltak Seattle-ben, Minneapolisban, Chicagóban, Detroitban, New Yorkban, Pittsburghben, Houstonban. A demonstrációk békések voltak.

Az oregoni Portland városában azonban elszabadultak az indulatok, és Kate Brown demokrata párti kormányzó a belvárosban kitört erőszak megfékezésére kirendelte a Nemzeti Gárdát.

Portlandben nem csak a választások miatt elégedetlenkedők vonultak utcára, hanem a rendőri erőszak visszaszorításáért tüntetők is.

Donald Trump elnök kampánytörzse és a republikánusok közben egyszerre négy pert indítottak a választási eredmények okán: Wisconsinban, Michiganben, Pennsylvaniában és Georgiában.

Wisconsinban és Michiganben – ahol Joe Biden demokrata párti elnökjelölt már győzött – a szavazatok újraszámlálását kérik, míg Pennsylvaniában és Georgiában a voksok megszámlálásának felfüggesztése miatt fordultak bírósághoz.