Moszkva: nem mi vagyunk a legnagyobb fenyegetés Amerikára

A Kreml sajnálja, hogy az Egyesült Államokban kísérletek történnek az Oroszország elleni gyűlölet felszítására, nem Moszkva jelenti a legnagyobb fenyegetést Washington számára – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Peszkov arra reagált, hogy Joe Biden volt amerikai alelnök, demokrata párti elnökjelölt a CBS tévétársaság honlapján vasárnap közölt interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államok számára Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést.

„Csak sajnálkozni tudunk, hogy ily módon terjesztik az Oroszországi Föderáció elleni abszolút gyűlöletet, és hogy országunkat ellenfélként pozícionálják. Ez nem így van” – mondta a Kreml szóvivője.

A TASZSZ orosz hírügynökség felfigyelt arra, hogy Biden Oroszországot szeptemberben még nem ellenségként, hanem ellenfélként jellemezte. Az Egyesült Államokban november 3-án tartják az elnökválasztást.

A Kreml első számú vezetője épp tegnap reagált egy másik, Bident érintő amerikai fejleményre. Vlagyimir Putyin elnök a Rosszija 1 televíziónak azt mondta: nem követett el bűncselekményt ukrajnai üzleti tevékenységével Hunter Biden, Joe Biden volt amerikai alelnök és demokrata pári elnökjelölt fia.

„Biden fiának Ukrajnában valóban volt és lehet hogy van is még biznisze” – nyilatkozott Putyin. Az orosz elnök szerint Hunter Biden legalább egy ukrajnai cégben „gyakorlatilag vezető volt és a jelek szerint nem keresett rosszul. De én ebben nem látok bűncselekményt. Nekünk mindenesetre ilyesmiről nincs tudomásunk” – mondta Putyin, aki megjegyezte, hogy mindez az amerikaiak és az ukránok dolga.

Az utolsó vita az Egyesült Államokban: Trump elnök szeretne maradni

Donald Trump pozitív üzenettel próbálta megnyerni a bizonytalan szavazókat, miközben Biden azt hirdette, hogy „sötét tél” vár az Egyesült Államokra.