Obama: Trump teljesen elszúrta a járványkezelést

Donald Trump amerikai elnök teljesen elszúrta a koronavírus-járvány kezelését – jelentette ki egy floridai kampányrendezvényen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt mellett korteskedve Barack Obama előző elnök szombaton az MTI szerint.

„Nyolc hónappal a járvány kezdete után az új esetek száma még mindig rekordokat dönt” – állapította meg Obama, hozzátéve, hogy a világjárvány kezelése bármelyik elnöknek nehéz lett volna, de abszurd bármi mást gondolni, mint, hogy a jelenlegi kormány teljesen elszúrta a dolgot.

Az egészségügyi okokból autós gyűlésként megrendezett kampányeseményen a volt elnök megismételte Biden állítását, miszerint a republikánus elnöknek továbbra sincs semmilyen terve a járvány elleni küzdelemre.

„Donald Trump nem fog hirtelen egyszer csak megvédeni minket. Arra sem képes, hogy a legalapvetőbb óvintézkedéseket megtegye, hogy saját magát megvédje”

– utalt Obama arra, hogy maga Trump is elkapta a vírust.

„Azt sem ismeri el, hogy probléma van”

– reagált a demokrata párti politikus arra, hogy Trump szerint a választás másnapján már szó sem fog esni a járványról.

Barack Obama 2008-ban és 2012-ben is nyerni tudott Floridában, Hillary Clinton viszont 2016-ban itt vereséget szenvedett Trumptól. „Kétszer választottál meg engem, Florida. Most arra kérlek, hogy válaszd meg Joe-t” – mozgósított a délkeleti államban a volt amerikai elnök.