Zsidózással ünnepelt a Mi Hazánk Mozgalom

Rákosi és Gerő zsidó származását firtatta, és óva intett a „más temperamentumú” népek bevándorlásától Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom vezetője a pártnak az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján tartott megemlékezésén — számolt be a telex.hu

A Mi Hazánk Mozgalom (MH) Corvin közben tartott ünnepségén Novák Előd, a párt alelnöke a nagyjából 170 fős hallgatóság előtt arról beszélt, hogy „szemmel láthatóan szélesedik a párt támogatóinak csoportja” — írja a hírportál.

„Az úgynevezett európai demokrácia elvesztette teokratikus hátterét” — erről már Kovács Attila református lelkipásztor beszélt az MH rendezvényén. „A magyarság egy olyan közösségnek nem mondható sokadalomhoz csatlakozott, amely mellőzi istent, így az nem is demokrácia” – tette hozzá a lelkész.

Az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke, Trencsényi László pedig azt taglalta, hogy Nagy Imre miniszterelnök „egy csekista volt”, aki „visszavonult Szuszlovhoz, Mikojanhoz és Szerovhoz, akik azt javasolták neki, hogy kössön tűzszünetet”, hogy a szovjetek addig rendezhessék soraikat.

Mint a telex.hu írja, az 56-os megemlékezésen Dúró Dóra könyvdarálása is szóba került. Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke szerint „soha nem késő újból könyvet égetni. Meg kell semmisíteni a propagandagépezetet”.

Lovas-fáklyás felvonulással ünnepli Horthyt a Mi Hazánk Mozgalom

„A nemzeti összefogás seregszemléjén” a Betyársereggel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal (HVIM) és más nemzeti radikális szervezetekkel együtt vonulnak fel.

Apáti István, az MH parlamenti képviselője szerint október 23. a nemzeti radikalizmus ünnepe is. Nagy sikernek könyvelte el, hogy az EP-választáson a párt megalakulása után kilenc hónappal már 3,3 százalékot ért el, ezzel bebizonyítva, hogy a Fidesztől jobbra is van élet.

Mint a telex.hu írja, az egyenes gerincű nemzet védelmében szólalt fel utolsóként Toroczkai László. A Mi hazánk elnöke gyorsan eljutott a zsidókhoz:

„Köves Slomó biztosan feljelent ezért is, de feltenném azt a költői kérdést, miért van az, hogy Rákosi és Gerő is zsidó származásúak voltak?” Az elnök szerint ez a XVIII.-XIX. századi betelepülés eredménye, amikor a zsidók és cigányok száma is gyakran megduplázódott.

„Ellenzünk minden olyan bevándorlást”, amelyben az adott „nép kultúrája, identitása és temperamentuma nagyon eltér a miénktől”. Toroczkai szerint akkor és ma is a mindenkori „ballib” célja, hogy „a bevándorlással megteremtse azt az erőt, amely összeroppantja a nemzetállamok egyenes gerincét.

„Ha Meseország mindenki, abban ott van a gonosz is” — mondta Toroczkai a telex.hu beszámolója szerint.

Gyűlöletre uszítás miatt a TEV feljelenti Toroczkait

A szervezet úgy látja, a XXI. században felelősségre kell vonni a szélsőjobboldali gyűlöletkeltő szónokokat.