Az FBI lefoglalta Hunter Biden laptopját pénzmosás gyanújával összefüggésben

Joe Biden demokrata elnökjelölt fiának, Hunter Bidennek a laptopját a Szövetségi Nyomozó Iroda állítólag már a tavalyi év végén bekérette egy pénzmosási ügy nyomozása kapcsán.

Állítólag a szövetségi bűnüldöző szervek több tisztviselője és „két különböző kormánytisztviselő” is megerősítette a dokumentumok hitelességét – idézi a Fox News által közzétett hírt a DailyWire.

Az egyik kormányzati forrás a Fox News-nak azt mondta, hogy „[az] FBI nem indíthat el egy ügyet annak feltételezése nélkül, hogy bűncselekmény történt. Ez azt jelenti, hogy elegendő bizonyíték állhat rendelkezésre a bűncselekmény elkövetésének feltételezéséhez. ”

Az egyik Fox News birtokában lévő dokumentum, azt mutatja, hogy az FBI már korábban kapcsolatba lépett annak a laptop szerviznek a tulajdonosával, ahova Hunter Biden vitte a számítógépét javítás céljából.

A Fox News által megszerzett másik dokumentum egy idézés volt, amelyet a szerviz tulajdonosának küldtek, hogy 2019. december 9-én vallomást tegyen az amerikai Delaware-i kerületi bíróság előtt. Az idézés egyik oldalán látható a birtokba vett laptop és merevlemez sorozatszáma.

Egy tisztviselő a Fox Newsnak elmondta, hogy a bírósági idézés kiadásának dátuma alapján az ügyet még a idézés kiküldése előtt megnyithatták.

„Ha büntetőeljárást indítottak és idézéseket küldtek ki, az azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy mind a laptop, mind a merevlemez tartalmaz bűncselekmény elkövetésére irányuló bizonyítékokat”

– mondta a tisztviselő.

A hír azután érkezett, hogy a New York Post a múlt héten bombasztikus hírként számolt be arról, hogy a technológiai óriásvállalatok cenzúrázták a Hunter Biden körüli feltételezett bűncselekményekről szóló hírek közlését, és orosz dezinformációs kampánynak igyekeztek beállítani a híreket.

Ezeket a megalapozatlan állításokat a Nemzeti Hírszerzés Igazgatója, az FBI és a Demokrata Párt is később cáfolta.

A Szenátus Belbiztonsági és Kormányzati Ügyek Bizottsága (HSGAC) és a Pénzügyi Bizottság múlt hónapban közzétett jelentése számos ponton tesz utalást Hunter Biden üzleti ügyeire és arra, hogy több külföldi partnere is pénzmosással hozható összefüggésbe.

Az elnökök által megszerzett kincstári nyilvántartások potenciális bűncselekményeket tárnak fel Hunter Biden és a családja, valamint ukrán, orosz, kazah és kínai állampolgárok közötti ügyletekkel összefüggésben. Ezek a dokumentumok azt mutatják, hogy Hunter Biden dollármilliókat kapott külföldi forrásokból olyan üzleti kapcsolatok eredményeként, amelyeket abban az időszakban épített ki, amikor édesapja az Egyesült Államok alelnöke volt.

Mindemellett új részleteket közölnek a Burisma Holdings által Hunter Biden felé teljesített kifizetések jellegéről, eredetéről és mértékéről. A bizottságok által megszerzett dokumentumok a Hunter Biden, illetve a Biden család több tagja külföldi állampolgárokkal való kapcsolataira világítanak rá. Ezek a külföldi állampolgárok erősen megkérdőjelezhető háttérrel rendelkeznek és egy sor bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe, beleértve a szervezett prostitúciót és/vagy emberkereskedelmet, a pénzmosást, a csalást és a sikkasztást.

Hunter Biden egykori üzlettársa szerint a Biden-család milliókat keresett Kínával üzletelve

Tony Bobulinski szerint a volt alelnök „részt vett egy olyan családi vállalkozásban, amely arra irányult, hogy milliókat keressenek egy gyanús kínai céggel való együttműködéssel”.