Hunter Biden egykori üzlettársa szerint a Biden-család milliókat keresett Kínával üzletelve

A New York Post munkatársának, Michael Goodwinnek beszámolója szerint Hunter Biden, Joe Biden és Joe testvére, Jim egykori üzleti partnere, Tony Bobulinski szerda este úgy nyilatkozott, hogy a volt alelnök „készséges és lelkes résztvevője volt egy olyan családi vállalkozásnak, amely arra irányult, hogy milliókat keressenek egy gyanús kínai kommunista céggel való együttműködés révén”.

Az ügyet a riport a drámáktól és intrikáktól hemzsegő elnöki verseny „legfontosabb eseményének” nevezte – írja az Arutz7.

Az állítás „hihető, mert jól illeszkedik a korábbi információkhoz, melyekről már bebizonyosodott, hogy igazak” az üggyel kapcsolatban – szól a beszámoló. Bobulinski nyilatkozatában megerősíti, hogy ő volt a The New York Post által nyolc nappal ezelőtt közzétett, 2017. május 13-i e-mail egyik címzettje. Ez az e-mail, amely a csoport egy másik üzletfelétől származott, készpénz- és tőkepozíciókat tartalmazott, és rejtélyes módon egy 10 százaléknyi, „a nagy embert” illető félretett összegről is szó esett benne.

„Források szerint a «nagy ember» Joe Biden volt” – írja Goodwin. „Bobulinski kijelentette, hogy az «e-mail valódi», és hogy a volt alelnök és a 2020-as elnökségért futó Joe Biden a «nagy ember»”.

Goodwin megjegyzi, hogy Biden és fia az amerikai kormány Air Force Two gépével utaztak Kínába,

„ahol Hunter 1,5 milliárd dolláros kötelezettséget vállalt egy, a kínai kormány által működtetett banktól. Azt követte Hunter havi 83 ezer dolláros tiszteletdíja egy ukrán energetikai társaság, a Burisma igazgatóságában – annak ellenére, hogy Hunter Bidennek semmilyen tapasztalata sincs Ukrajnával kapcsolatban, és az ismeretei is hiányoznak az üzletágban”.

„Hasonlóan jövedelmező üzletekről tudunk Oroszországban, Romániában és Kazahsztánban” – írja Bobulinski, „Hunter Biden az apját «elnökömnek» nevezte, és rendszeresen hivatkozott arra, hogy a szóban forgó kérdésekben kikéri tanácsát és a jóváhagyását”.

„Láttam, amint Biden alelnök azt mondta, soha nem beszélt Hunterrel az üzleteiről” – állítja Bobulinski, aki megalakulásakor a társaság vezérigazgatója volt.

„Közvetlenül láttam, hogy ez nem igaz, hiszen ez nem csupán Hunter üzlete volt, hanem, amint mondták, a Biden családnevet és örökséget kockáztatják”.

„Korábban, a Demokrata párti előválasztások során Biden gúnyolódott azon a felvetésen, hogy az ázsiai hatalom (Kína – a szerk.) veszélyt jelent, amire válaszol így fogalmazott: «Kína fogja megenni az ebédünket? Ugyan már, ember»” – tette hozzá az egykori üzleti partner.

Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester azt állítja, hogy birtokában vannak olyan bizonyítékok, amelyek „szövegekkel, dokumentumokkal, szerződésekkel igazolják”, hogy „Joe Biden 10%-os üzlettársa volt a kínaiaknak (…) és vannak tanúk, akik elő fognak állni és erről tanúvallomást is hajlandók tenni”.

Ez a legújabb botrány az egyre nagyobb nyilvánosságot kapó „laptopválsággal” együtt egyes feltételezések szerint máris ahhoz vezettek a Demokrata Pártban, hogy alig két héttel a választások előtt visszahívják Bident az elnökségért folytatott kampányból.

„Szaftos ügy ez” – Laptop szervizbe vitte gépét, így bukott le Joe Biden fia

A New York Post nyilvánosságra hozta a demokrata elnökjelölt fiának egyes leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról, a közösségi média platformok azonban igyekeztek elrejteni a korrupt ügy bizonyítékait.