A francia bíróság szerint a szvasztika nem minősül antiszemita jelképnek

Ezért mindössze rongálásért kell felelnie a Párizs belvárosát horogkeresztekkel összefirkáló férfinek.

Párizs belvárosában több mint húsz vörös szvasztikát festett fel egy férfi, a rongálót a rendőrség a helyszínen elkapta – írja a The Jerusalem Post cikkére hivatkozva a 24.hu. A bíróság el is ítélte a férfit, csakhogy a rongáláson kívül más vádpontban nem találták bűnösnek a festegetőt. A bíróság döntésével kapcsolatban aggodalmát fejezte ki a Licra nevű rasszizmus és antiszemitizmus ellenes szervezet.

A Twitteren azt írják a Neokohnon is ismertetett eset kapcsán született ítélet apropóján, hogy

„Valami nem működik megfelelően a párizsi igazságszolgáltatásban. A francia belügyminiszter elítéli rasszizmus és az antiszemitizmus minden formáját, a bíróság ennek ellenére nem hajlandó súlyosbítani a nyíltan antiszemita, náci jelképet használó rongálót”.

Licra on Twitter: „Un truc ne tourne pas rond dans le fonctionnement de la justice. Le Ministre de l’intérieur lui-même dénonce des tags nazis mais le parquet ne retient aucune circonstance aggravante en la matière, considérant que les croix gammées ne sont pas nazies … @E_DupondM @JeanCASTEX https://t.co/TUOjsLf7a4 / Twitter”

Un truc ne tourne pas rond dans le fonctionnement de la justice. Le Ministre de l’intérieur lui-même dénonce des tags nazis mais le parquet ne retient aucune circonstance aggravante en la matière, considérant que les croix gammées ne sont pas nazies … @E_DupondM @JeanCASTEX https://t.co/TUOjsLf7a4

A teljes cikket itt lehet elolvasni.