Éjfélkor nyithat a Ben-Gurion izraeli reptér

Hetek óta zárva volt a tel-avivi nemzetközi repülőtér a koronavírus-járvány miatti országos karantén miatt. A várható újranyitás hírére rengeteg izraeli vett előre repülőjegyet – írja a The Jerusalem Post.

Az izraeli közlekedési minisztérium és az államügyész szerdán megegyezett arról, hogy csütörtök éjféltől újra megnyitják a Ben-Gurion nemzetközi repülőteret, amely hetek óta nem üzemelt az országos lezárások miatt – tudta meg a közszolgálati KAN televízió.

Az értesülés szerint a közlekedési minisztérium tisztviselői szerdán még megerősítik a döntést Avichai Mandelblit államügyésszel. a beszámoló szerint több ezer izraeli vett előre jegyet a várható nyitás hírére.

A turizmus szinte teljes visszaesése az év eleje óta óta 12.1 milliárd sékel, több mint ezer milliárd forintnak megfelelő veszteséget okozott – közölte a turisztikai minisztérium.

Szeptemberben 96 százalékkal esett vissza a külföldi turisták száma az előző évhez képest, 405 ezerről 15 ezerre.

A frissen kinevezett új turisztikai miniszter Orit Farkash-Hacohen szerint a szektor gyors újranyitása megmentheti a krízisben lévő iparágat. Elsőként azt tervezik, hogy kijelölt városokba, mint például Eilatra beengedik a belföldi és külföldi turistákat, valamint engedélyezik a családi üzemeltetésű fogadók, vendégházak újranyitását.

Szaúd-Arábia minden Izrael és az Emírségek közötti járat előtt megnyitja légterét

Az Izrael és az Öböl-menti arab államok viszonyának változását bizonyítja, hogy Szaúd-Arábia szerdán bejelentette, megnyitja légterét az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti összes repülőjárat előtt.