Zsidóellenes grafiti fogadta az izraeli labdarúgó válogatottat a glasgow-i stadionban

Izrael-ellenes atrocitás történt Skóciában, ahol az izraeli nemzeti tizenegy vendégszerepelt. A válogatott egyébként a sorsdöntő csatában alulmaradt a skótokkal szemben, így elbukták a jövő évi Európa-bajnokságon való részvételt.

„Palesztin vér” — ez a piros festékkel kivitelezett felirat fogadta az izraeli futballistákat a glasgow-i Partick Thistle Stadionban, ahol a csapat edzést tartott szerda este a tegnapi sorsdöntő mérkőzés előtt — számolt be az esetről a The Scottish Sun napilap.

A feliratot a stadion főbejáratára festették fel ismeretlenek. A rendőrség megkezdte a nyomozást.

A Skóciában lévő izraeli nagykövetség munkatársai nyilatkozatban adtak hangot döbbenetüknek és élesen elítélték a zsidóellenes inzultálókat.

„Borzasztóan csalódottak vagyunk, hogy a stadionunkat ilyen formában vandalizálták. Az eset a rendőrség kezében van”

— fogalmazott a glasgow-i klub sajtósa, aki szerint eddig semmilyen inzultus nem történt, amikor a skót nemzeti válogatott külföldi ellenfelei korábban ebben a stadionban tréningeztek, ezért most ez külön is csalódás.

Ami az izraeli csapatot illeti, a válogatott csütörtök este hősies küzdelemben 120 percnyi futball után, tizenegyes párbaj végén maradt alul a hazai válogatottal szemben.

Ez azt jelenti, hogy a jövő évi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot az izraeli csapat nélkül rendezik majd meg.

Izraeli focista igazol az Emírségekbe

Dia Saba az egyesült arab emírségekbeli al-Naszr csapatában folytatja pályafutását, szerződtetésével izraeli labdarúgó először került arab klubhoz.