Izraeli focista igazol az Emírségekbe

Dia Saba az egyesült arab emírségekbeli al-Naszr csapatában folytatja pályafutását, szerződtetésével izraeli labdarúgó először került arab klubhoz.

Az élvonalbeli egyesület közölte: az orvosi vizsgálatokat követően két évre szóló megállapodást kötött a középpályással. A vasárnap bejelentett átszerződés értéke 2,5 millió euró. 2018-ban a kínai Guangzhou R&F csapat négymillió eurót fizetett a játékosért.

„Az Al-Naszr aláírta a megállapodást Dia Saba-val… a szerződés két évadra szól, miután ma reggel sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat” – áll az emírségekbeli futballklub közleményében.

A 27 éves, palesztin családból származó játékos a Beitar Nes Tubruk, a Makkabi Tel-Aviv, a Makkabi Petah Tikva, a Makkabi Netanya és a Hapoel Beer Sheva együttesében játszott hazájában, majd Kínába igazolt, ahol a Kuangcsou R&F csapatában 36 mérkőzésen 18 gólt szerzett. Dia Saba tíz alkalommal szerepelt az izraeli válogatottban.

Best of Dia Saba:

Dia Saba 2018

No Description

A focista legutóbb azzal az interjújával keltett feltűnést, amelyben tagadta a koronavírus létezését. A Walla izraeli híroldalnak a focista elmondta: „Nem hiszek a koronavírusban, egy százalékig sem. Egy maszkot sem bírok felvenni. Nehéz bármit megtennem, ha nem hiszek benne.” Szerinte egyszerűen az influenza nevét változtatták koronavírusra.

„A világot nem lehet megállítani egy ilyen miatt, együtt kell élnünk vele” – közölte Dia Saba, aki arról is beszélt, hogy milyen nehéz volt a kínai karanténba visszatérnie Izraelből, hiszen hónapok óta nem látta a családját. „Olyan volt, mint a börtön” – jelentette ki. „Ez életem legnehezebb időszaka.”

Béke Izraellel: igazi paradigmaváltás zajlik a szemeink előtt?

Egyre több arab állam ismeri fel, hogy a palesztin ügy nem lehet örökre szóló akadálya saját érdekeik érvényesítésének – írja Seth J. Frantzman a Jerusalem Post hasábjain.