Szkafanderes zsidó néni inspirálja az amerikai szavazókat

A 102 éves dédmama Roosevelt óta minden elnökválasztáson leadta a szavazatát. Szerinte a voksolás a zsidók egyik legnagyobb lehetősége. Beatrice Lumpkin aktivitása feltűnő jelenség lett a virtuális térben. 

„A rasszizmus, akárcsak az antiszemitizmus, tovább él. Mindig is fontos volt, hogy a zsidók szavazzanak.”

— fogalmazott a 100 évvel ezelőtti pandémia, a spanyol nátha idején, 1918-ban született Lumpkin az Arutz Sheva által idézett interjúban, amelyet a Forward zsidó magazinnak adott.

A kelet-európai zsidók gyermekeként New Yorkban felcseperedett, jelenleg Chicagóban élő asszony 1940 óta minden választáson részt vett, és ezt a demokratikus jogát kifejezetten nagy büszkeséggel hangoztatja.

A fotó, amelyen úgy néz ki, mint aki egy szkafanderben dobja be szavazatát egy postaládába, az elmúlt napokban az egyik legnagyobb aktivitást váltotta ki a közösségi médiafelületeken.

Governor Jay Inslee on Twitter: „Be like Beatrice. Vote.https://t.co/2xxrDzsUBQ / Twitter”

Be like Beatrice. Vote.https://t.co/2xxrDzsUBQ

— írja a lap, amely megjegyzi, hogy sok politikus és polgári jogi aktivista a „Be like Beatrice!” (Légy olyan, mint Beatrice) szlogennel próbálja szavazásra buzdítani az amerikaiakat, akik kevesebb mint egy hónap múlva dönthetik el, hogy a demokrata Joe Bidennek vagy a republikánus Donald Trumpnak szavaznak-e bizalmat.

Ahogy azt mi is megírtuk, eddig 6,6 millió amerikai adta le a voksát, részben személyesen a korai szavazás lehetőségének köszönhetően, részben pedig levélben, ami több mint tízszerese az előző, 2016-os választások előtt regisztrált adatoknak.

A munkásosztályból származó Lumpkin néni, aki tinédzser éveiben a Fiatal Kommunisták Ligájának tagja volt, és később is sok baloldali és emberi jogi akcióban részt vett, arról beszélt, hogy ez a mostani lesz „élete legfontosabb szavazása, hiszen most itt a demokráciáról döntenek”.

Nem titkolta azt sem, hogy a Demokrata Párt híve, és eredetileg Bernie Sandersre voksolt volna, azonban számára nem kérdéses, hogy Sanders nézeteit most Biden képviseli.

Csaknem hétmillió amerikai már leadta a szavazatát az elnökválasztáson

Várhatóan rendkívül magas lesz a részvétel a voksoláson.